Els Pallapupas tornen a omplir de riures els hospitals

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Els Pallapupas han estat els primers pallassos d’hospital de tot l’estat en tornar als hospitals. Font: Pallapupas. Font: Font: Pallapupas.
Els Pallapupas han estat els primers pallassos/es d’hospital de tot l’Estat en tornar als hospitals. Font: Pallapupas.
Aquest fet ha estat possible gràcies a la col·laboració amb el personal sanitari i al reconeixement que aquests donen a la tasca de l’entitat. Font: Pallapupas. Font: Font: Pallapupas.
Aquest fet ha estat possible gràcies a la col·laboració amb el personal sanitari i al reconeixement que aquests donen a la tasca de l’entitat. Font: Pallapupas.

Els Pallapupas tornen a omplir de riures els hospitals

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

L’entitat ja es troba en quatre dels catorze centres on realitzen les seves intervencions.

Durant el període de confinament, Pallapupas ha hagut d’aturar les seves activitats presencials als hospitals, tot i que han mantingut aquesta tasca a través de les xarxes socials, amb vídeos i directes. Tal i com diu Anna Verbón, responsable de sensibilització i captació de l'entitat, “durant el temps de confinament hem adaptat l’activitat a les xarxes socials, però el nostre objectiu principal ha estat tornar als hospitals i estar al costat del personal sanitari i els i les pacients”.

Amb l’arribada del desconfinament, els Pallapupas retornen poc a poc als hospitals. Durant la primera setmana de juny, l’entitat s’ha incorporat als seus dos centres de referència, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’ICO d’Hospitalet. Progressivament, s’aniran incorporant a les diferents plantes, fins normalitzar l’activitat.

A l’Hospital Sant Joan de Déu ja hi són cada matí visitant la Unitat Cirurgia Ambulatòria UCA, planta i l’hospital de dia, mentre que a l’ICO hi van tres matins a la setmana, acompanyant els i les pacients de consultes externes i oncologia radioteràpica. L’organització segueix treballant com sempre al costat del personal sanitari i adaptant els seus protocols d’intervenció a la nova normativa de seguretat.

Els Pallapupas han estat els primers pallassos d’hospital de tot l’estat en tornar als hospitals. Aquest fet ha estat possible gràcies a la col·laboració amb el personal sanitari i al reconeixement que aquests donen a la tasca de l’entitat.

Somriures en temps difícils

“El personal sanitari i molts pacients s’han enfrontat a moments d’alts nivells d’estrès, ansietat o d’angoixa durant els darrers dies. La tasca dels Pallapupas per fer riure i que s’oblidin per un moment del que estan vivint és fonamental perquè tirin cap endavant”, remarca Verbón.

Els Pallapupas no només milloren la salut emocional dels i les pacients sinó que els ajuden a fer una pausa després de setmanes de tensió extrema i esgotament. “Els Pallapupas seguim convençuts que ara, riure és més necessari que mai i creiem que aquesta pandèmia ens ha de servir per fer un veritable canvi cultural, on el riure i l'humor siguin un element imprescindible dins del sistema sanitari”, explica Angie Rosales, directora i fundadora de Pallapupas.

Verbón assegura que la tornada als hospitals ha estat molt bonica i s’ha viscut amb molta emoció. “Durant el confinament no hem parat de rebre missatges dient-nos que ens trobaven a faltar o que ja tenies ganes de tornar-nos a donar una forta abraçada”. “La gent no és conscient de que formem un equip amb el personal mèdic, ells ens necessiten a nosaltres tant com nosaltres els necessitem a ells”, afegeix Verbón.

Abans de Sant Joan de Déu i l’ICO, l’organització ja es va incorporar uns dies abans a l’Hospital de Terrassa. A més, han estat presents a l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar, amb intervencions en espais comuns com a homenatge al personal sanitari.

Sobre l’organització

Pallapupas és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 2000, que ajuda els i les pacients i familiars a fer un canvi positiu a través del riure i l’humor per tal de millorar el seu estat d'ànim i créixer com a persona en el procés de la malaltia. Pallapupas està formada per actors i actrius professionals, formats en una metodologia assistencial i adaptada a cada persona.

Els i les Pallapupas visiten anualment a 66.500 persones i la seva tasca arriba a més de 170.000 persones beneficiàries com infants hospitalitzats, persones adultes diagnosticades amb càncer i gent gran. També ajuda els i les familiars de pacients i el personal d'infermeria i mèdic, facilitant la seva feina assistencial. Actualment, Pallapupas està present a 14 hospitals de tota Catalunya.

Afegeix un comentari nou