Els Pallapupas tornen a omplir de riures els hospitals
Comparteix
L’entitat ja es troba en quatre dels catorze centres on realitzen les seves intervencions.
Durant el període de confinament, Pallapupas ha hagut d’aturar les seves activitats presencials als hospitals, tot i que han mantingut aquesta tasca a través de les xarxes socials, amb vídeos i directes. Tal i com diu Anna Verbón, responsable de sensibilització i captació de l'entitat, “durant el temps de confinament hem adaptat l’activitat a les xarxes socials, però el nostre objectiu principal ha estat tornar als hospitals i estar al costat del personal sanitari i els i les pacients”.
Amb l’arribada del desconfinament, els Pallapupas retornen poc a poc als hospitals. Durant la primera setmana de juny, l’entitat s’ha incorporat als seus dos centres de referència, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’ICO d’Hospitalet. Progressivament, s’aniran incorporant a les diferents plantes, fins normalitzar l’activitat.
A l’Hospital Sant Joan de Déu ja hi són cada matí visitant la Unitat Cirurgia Ambulatòria UCA, planta i l’hospital de dia, mentre que a l’ICO hi van tres matins a la setmana, acompanyant els i les pacients de consultes externes i oncologia radioteràpica. L’organització segueix treballant com sempre al costat del personal sanitari i adaptant els seus protocols d’intervenció a la nova normativa de seguretat.
Els Pallapupas han estat els primers pallassos d’hospital de tot l’estat en tornar als hospitals. Aquest fet ha estat possible gràcies a la col·laboració amb el personal sanitari i al reconeixement que aquests donen a la tasca de l’entitat.
Somriures en temps difícils
“El personal sanitari i molts pacients s’han enfrontat a moments d’alts nivells d’estrès, ansietat o d’angoixa durant els darrers dies. La tasca dels Pallapupas per fer riure i que s’oblidin per un moment del que estan vivint és fonamental perquè tirin cap endavant”, remarca Verbón.
Els Pallapupas no només milloren la salut emocional dels i les pacients sinó que els ajuden a fer una pausa després de setmanes de tensió extrema i esgotament. “Els Pallapupas seguim convençuts que ara, riure és més necessari que mai i creiem que aquesta pandèmia ens ha de servir per fer un veritable canvi cultural, on el riure i l'humor siguin un element imprescindible dins del sistema sanitari”, explica Angie Rosales, directora i fundadora de Pallapupas.
Verbón assegura que la tornada als hospitals ha estat molt bonica i s’ha viscut amb molta emoció. “Durant el confinament no hem parat de rebre missatges dient-nos que ens trobaven a faltar o que ja tenies ganes de tornar-nos a donar una forta abraçada”. “La gent no és conscient de que formem un equip amb el personal mèdic, ells ens necessiten a nosaltres tant com nosaltres els necessitem a ells”, afegeix Verbón.
Abans de Sant Joan de Déu i l’ICO, l’organització ja es va incorporar uns dies abans a l’Hospital de Terrassa. A més, han estat presents a l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar, amb intervencions en espais comuns com a homenatge al personal sanitari.
Sobre l’organització
Pallapupas és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 2000, que ajuda els i les pacients i familiars a fer un canvi positiu a través del riure i l’humor per tal de millorar el seu estat d'ànim i créixer com a persona en el procés de la malaltia. Pallapupas està formada per actors i actrius professionals, formats en una metodologia assistencial i adaptada a cada persona.
Els i les Pallapupas visiten anualment a 66.500 persones i la seva tasca arriba a més de 170.000 persones beneficiàries com infants hospitalitzats, persones adultes diagnosticades amb càncer i gent gran. També ajuda els i les familiars de pacients i el personal d'infermeria i mèdic, facilitant la seva feina assistencial. Actualment, Pallapupas està present a 14 hospitals de tota Catalunya.
Afegeix un nou comentari