Els Reconeixements Azahara premien sis dones d’origen migrant de les comarques gironines

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
Els primers Reconeixements Azahara s'han entregat a Girona en el marc dels actes del Dia Internacional de les Dones. Font: Azahara
Els primers Reconeixements Azahara s'han entregat a Girona en el marc dels actes del Dia Internacional de les Dones. Font: Associació Azahara
Tres de les guardonades per l'ONG Azahara per la seva capacitat de lideratge i de compromís. Font: Associació Azahara
Tres de les guardonades per l'ONG Azahara per la seva capacitat de lideratge i de compromís. Font: Associació Azahara

Els Reconeixements Azahara premien sis dones d’origen migrant de les comarques gironines

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

L’entitat de Salt reconeix sis trajectòries vitals molt diferents que transformen el món i que consideren que poden inspirar altres dones i nenes.

Sis dones migrades o filles de la immigració de les comarques de Girona que destaquen d’alguna manera per la seva trajectòria vital o professional han rebut els primers Reconeixements Azahara. Amb la iniciativa , l’associació Azahara, que té la seu a Salt (Gironès) i treballa pel foment de l'emprenedoria social entre col·lectius d'origen divers i la cooperació al desenvolupament al Nord del Marroc, busca reconèixer dones que reuneixen els valors de “solidaritat, compromís, transformació social, sostenibilitat i resiliència”.

En aquesta primera edició dels reconeixements, que s’ha celebrat en el marc dels actes del Dia Internacional de les Dones, s’han destacat dones emprenedores, esportistes, activistes socials i també ‘influencers’.

Nabila El Gamouchi és emprenedora i propietària de Nabila Cafè, un local de referència a Olot que traspassa fronteres. Fatou Kanteh és esportista i jugadora de futbol femení de primera divisió amb un gran compromís social a Banyoles i Chiraf Souilah és estudiant de Doctorat en Química Organometàl·lica, Màster en Catàlisi Avançada i modelització molecular a l’Institut de Química Computacional i Catàlisi, i està mol compromesa amb el teixit social d’Amer.

Les altres tres guardonades són Tamara Cortés, mestra i referent entre la comunitat gitana a Girona i activista social a favor de l’educació i el trencament de prejudicis; Jessenia Lagos, psicòloga i activista pels drets de les dones, especialment treballadores de la llar, i Amal Ayou, coneguda com a Amal Style, és una figuerenca creadora de contingut i molt influent entre les dones empordaneses.

“Volem fer èmfasi que en aquestes trajectòries hi ha una lluita, pors, trencaments del sostre de vida com a dona, però també com a dona diversa”, destaca Anna Lucía Olivos, membre de la junta d’Azahara. Per la seva banda, Nabila El Gamouchi, una de les guardonades, agraïa el fet que es posin de relleu recorreguts de dones invisibilitzades i filles de la migració.

Els primers Reconeixements Azahara, protagonitzats per dones amb capacitat de lideratge i de compromís, han tingut el suport de la Fundació Anna Lindh i l’Institut Europeu de la Mediterrània. L’entitat explica que aquests reconeixements volen servir com a element catalitzador del talent gironí i per posar en relleu les dones que innoven en la gestió de la diversitat, la igualtat i la inclusió.

Afegeix un comentari nou