En marxa el primer habitatge cooperatiu de Granollers

Colectic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
El grup promotor d''El Cairó' en una de les sessions de planificació del projecte. Font: Sostre Cívic. Font: Sostre Cívic
El grup promotor d''El Cairó' en una de les sessions de planificació del projecte. Font: Sostre Cívic.

En marxa el primer habitatge cooperatiu de Granollers

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic

Resum: 

La cooperativa Sostre Cívic està buscant sòcies per anar a viure a l’edifici que es construirà al carrer Rosselló del barri del Lledoner.

El projecte d'habitatges en cessió d'ús de la cooperativa Sostre Cívic continua en plena expansió territorial. A l'oferta de més d'una vintena d'habitatges que la cooperativa ja té en marxa arreu de Catalunya, se li suma ara el projecte 'El Cairó', situat al solar del carrer Rosselló del barri del Lledoner, a Granollers.

Després de l'adjudicació del sòl per part de l'Ajuntament del municipi i de diversos mesos definint l'avantprojecte amb les arquitectes i el grup local impulsor, ara la cooperativa ha iniciat oficialment les inscripcions de noves sòcies que estiguin interessades a ser part d'aquesta iniciativa pionera a la ciutat del Vallès.

L'edifici constarà de vint-i-nou habitatges cooperatius, repartits en tres plantes, dels quals vuit es reservaran per a menors de trenta-cinc anys i, a més, per facilitar la inclusió, es cedirà la gestió d'un dels habitatges a l'Ajuntament per a l'assignació a col·lectius vulnerables. Més enllà dels habitatges, 'El Cairó' comptarà també amb àrees comunitàries compartides, que inclouen una bugaderia, una sala polivalent i una terrassa. L'edifici constarà també de locals a la planta baixa, que Sostre Cívic destinarà a usos comunitaris i d'activitat pública, per enfortir així la visió comunitària del projecte.

Un altre dels factors clau del projecte de Sostre Cívic és la sostenibilitat ambiental, que també serà una part fonamental del projecte de Granollers. L'edifici serà sostenible gràcies a l'ús de materials ecològics com la fusta, la instal·lació de plaques fotovoltaiques i projectes de mobilitat compartida amb bicicletes i cotxes elèctrics.

La cooperativa té també un gran compromís amb les localitats a les quals s'incorpora i, per aquest motiu, es destinaran una quarta part dels habitatges d''El Cairó' a persones empadronades al municipi de Granollers. El projecte compta, a més, amb el suport local d'entitats veïnals, com ara l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, l'associació de productores i consumidores ecològiques de Granollers La Magrana Vallesana, i el projecte associatiu de la mobilitat en bicicleta Granollers Pedala.

Sessions informatives per a futures sòcies

Durant tot el mes de setembre i principis d'octubre, Sostre Cívic ha organitzat diverses sessions informatives a la ciutat de Granollers amb l'objectiu de fer difusió del projecte d''El Cairó', a més resoldre els dubtes de les possibles noves sòcies. Les sessions de presentació presencials es duran a terme els dies 19 de setembre i 5 d'octubre a les 18 h i també hi haurà una sessió virtual que es durà a terme el dimecres 27 de setembre a les 15 h.

Des de Sostre Cívic animen a totes les persones interessades a formar part d'aquesta iniciativa a participar de les sessions informatives, per poder conèixer de prop el funcionament d'aquesta modalitat d'habitatge alternativa al lloguer i a la compra i a preu assequible.

La cooperativa Sostre Cívic porta des del 2010 promovent el model d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús. Actualment, l'entitat compta amb més de 1.100 sòcies arreu del territori català i gestiona gairebé una desena de projectes de convivència que consten de més de 120 habitatges. En els propers anys, la cooperativa té projectats gairebé una trentena de projectes més, que ampliarien els habitatges de cessió d'ús fins a gairebé arribar als 700. Sostre Cívic ha estat reconeguda recentment amb un premi World Habitat de l'ONU.

Afegeix un comentari nou