En marxa un Anuari especial #Covid-19 per conèixer l’impacte de la pandèmia a les entitats socials

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
Una persona enquestada omple un qüestionari. Font: Pxfuel
Una persona enquestada omple un qüestionari. Font: Pxfuel
La 6a edició de l'Anuari de l'Ocupació se centrarà en conèixer les conseqüències de la pandèmia a les entitats socials. Font: La Confederació
La 6a edició de l'Anuari de l'Ocupació se centrarà en conèixer les conseqüències de la pandèmia a les entitats socials. Font: La Confederació

En marxa un Anuari especial #Covid-19 per conèixer l’impacte de la pandèmia a les entitats socials

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

L’estudi, liderat per La Confederació i l’Observatori del Tercer Sector, pretén conèixer les conseqüències econòmiques, laborals i organitzatives de la crisi sanitària.

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a La Confederació i a l’Observatori del Tercer Sector a repensar la 6a edició de l’Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social. Des de l’any 2014, les dues organitzacions han impulsat una recerca amb la finalitat de conèixer de manera periòdica l’estat i l’evolució de l’ocupació a les entitats d’atenció a les persones i de serveis socials. Malgrat tot, la situació viscuda arran de la crisi sanitària ha reorientat la investigació i, enguany, han posat tots els esforços en conèixer la radiografia que ha deixat la Covid-19 al sector no lucratiu català.

En aquesta línia aquest any 2020 les dues organitzacions, amb el suport de la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, han llençat l’Anuari Especial #Covid19, una iniciativa per conèixer l’impacte a curt i mitjà termini que ha tingut la pandèmia en l’àmbit econòmic, laboral i organitzatiu a les entitats socials.

L’objectiu de la recerca, doncs, és tenir una fotografia general de quines han estat les conseqüències dins de les entitats que ha deixat l’arribada del coronavirus. En aquest sentit, volen fer incidència en les mesures que el Tercer Sector català requereix per poder seguir fent front a les necessitats socials de Catalunya, tot acompanyant a aquells col·lectius amb més risc i vulnerabilitat.

A la recerca hi ha qüestions rellevants per conèixer les mesures en matèria laboral preses per l’entitat durant la pandèmia, com per exemple en l’àmbit de la conciliació i el teletreball. A més, consulten el percentatge de la plantilla que ha pogut accedir a proves diagnòstiques, quines entitats han hagut de fer ERTO o quins sobrecostos han hagut d’assumir les entitats durant la crisi sanitària.

En matèria econòmica, la recerca també servirà per conèixer quins ingressos s’han deixat de tenir a causa de la pandèmia i quins contractes públics han quedat suspesos. A més, les entitats que participin també podran respondre i compartir els mecanismes financers utilitzats per fer front a la paràlisi econòmica i quina alteració han tingut els terminis habituals de pagament de factures.

Tota la informació facilitada a través del qüestionari, que finalitza la seva segona fase el proper dijous 3 de juliol, s’utilitzarà de manera exclusiva per a finalitats de recerca, de manera anònima i sense donar a conèixer les respostes individuals. El qüestionari es posa a l’abast per a entitats del Tercer Sector Social amb 4 o més persones treballadores. Per a qualsevol dubte, es pot contactar amb l’organització a: anuariocupacio@observatoritercersector.org .

Afegeix un comentari nou