Fundipau engega la campanya 'Ens en penedirem?' amb un vídeo

Fundació Per la Pau
Autor/a: 
FundiPau i Panot Films
 Font: FundiPau
Fotograma del vídeo 'Ens en penedirem?'. Font: Fundipau

Fundipau engega la campanya 'Ens en penedirem?' amb un vídeo

Autor/a: 
FundiPau i Panot Films
Fundació Per la Pau

Resum: 

El projecte vol impulsar la reflexió al voltant de la intel·ligència artificial i les seves possibilitats i problemàtiques.

FundiPau ha arrencat la campanya 'Ens en penedirem?', amb un vídeo realitzat conjuntament amb Panot Films i el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Es tracta d'una iniciativa que vol plantejar-se com afrontar les conseqüències negatives de l'evolució tecnològica i cercar formats que l'abordin des de l'ètica i la participació.

L'entitat considera que "si no volem lamentar-nos de les conseqüències negatives de l’evolució tecnològica, aparentment inofensiva, cal canviar la concepció militarista de la seguretat i cercar alternatives per garantir unes condicions de vida dignes per a tota la població". És una perspectiva que parteix del fet que, històricament, l'arribada de noves tecnologies sempre ha plantejat reptes, fins al punt que inclús les innovacions nascudes amb les millors de les intencions han evolucionat per a respondre a interessos com a mínim qüestionables.

Així, des de Fundipau reivindiquen que la innovació tecnològica s’ha d’orientar al benestar de les persones, la prevenció de violències, la promoció de mostres culturals i artístiques i el desenvolupament de formats educatius. Es tracta, conclouen, de posar la tecnologia al servei de les persones, i això cal fer-ho des dels seus inicis. Avui, per tant, el focus s'ha de posar en la intel·ligència artificial.

Aquesta tecnologia és un dels grans desafiaments de l'actualitat, apunten a l'entitat, que ja està transformant molts aspectes de la societat. Per això, conviden a plantejar-se algunes preguntes al respecte: Com es relaciona amb la pau i els drets humans? És una eina que ens pot ajudar a construir una societat més justa? Com evitar penedir-nos-en, com ja ha passat amb moltes altres innovacions?

El vídeo 'Ens en penedirem?', que engega la campanya de Fundipau, fa un repàs a algunes de les tecnologies que han tingut conseqüències negatives justament perquè no es van formular aquestes preguntes en el seu naixement, i sosté la necessitat de fer-se-les d'ara en endavant.

Afegeix un comentari nou