Entitats socials d’arreu de l'estat ja poden sol·licitar medicaments a recollir en la 10a Jornada de Recollida de Medicaments

Associació Banc Farmacèutic
Autor/a: 
Associació Banc Farmacèutic
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Entitats socials d’arreu de l'estat ja poden sol·licitar medicaments a recollir en la 10a Jornada de Recollida de Medicaments

Autor/a: 
Associació Banc Farmacèutic
Associació Banc Farmacèutic

Resum: 

L’ONG Banc Farmacèutic està preparant la Jornada que tindrà lloc el dissabte 4 de març de 2017 amb l’objectiu de recollir medicaments per destinar a les persones usuàries que acudeixen a les entitats assistencials.

Banc Farmacèutic ja ha començat a treballar en la 10a Jornada de Recollida de Medicaments que se celebrarà el dissabte 4 de març de 2017 a més de 14 províncies espanyoles, i que, com cada any, recollirà els medicaments no subjectes a prescripció mèdica que necessiten centenars d’entitats assistencials.

Aquesta edició celebrarà el 10è aniversari de la iniciativa solidària, així com els 10 anys del naixement de l’entitat. La 10a Jornada de Recollida pretén ser una ocasió per fer més visible la pobresa farmacèutica que existeix a Espanya, una realitat que s’intenta pal·liar a través dels diferents projectes que el Banc Farmacèutic té en marxa.

En la darrera Jornada de Recollida hi van participar 123 entitats assistencials, 706 farmàcies i prop de 900 persones voluntàries de 12 províncies espanyoles. Durant la jornada solidària es van recollir més de 30.000 medicaments sense prescripció mèdica per atendre les persones sense recursos que són assistides per les entitats participants: persones sense sostre, famílies sense recursos, malalts psíquics, drogodependents, entre d’altres.

L’ONG Banc Farmacèutic mantindrà obert el termini fins el proper dia 15 de novembre perquè les entitats assistencials que ho desitgin sol·licitin els medicaments no subjectes a prescripció mèdica que necessitaran per l’any 2017. Per poder participar a la Jornada de Recollida de Medicaments, les entitats assistencials han de complir els següents requisits:

  • Tenir un responsable sanitari i unes instal·lacions adequades.
  • Firmar l’Acord de Col·laboració amb Banc Farmacèutic amb el fi de garantir el bon ús dels medicaments rebuts.
  • Participar activament a la Jornada de Recollida de Medicaments aportant voluntaris per al dia de la Jornada.

Com funciona la Jornada de Recollida de Medicaments?

  1. Cada una de les entitats assistencials amb les que col·labora Banc Farmacèutic elabora un llistat amb la previsió dels medicaments que necessitarà durant un any.
  2. L’ONG assigna cada un dels llistats amb els medicaments de les entitats assistencials a una o diverses farmàcies participants, seguint un criteri de proximitat.
  3. Cada farmàcia rep el llistat amb els medicaments que sol·licita l’entitat, material divulgatiu de la iniciativa i les armilles per als voluntaris.
  4. El dia de la Jornada de Recollida, els voluntaris de Banc Farmacèutic conviden els ciutadans que entren a la farmàcia a participar comprant algun medicament del llistat.
  5. Durant la setmana següent, les entitats assistencials passen a recollir els medicaments recaptats per les farmàcies assignades.

La Jornada de Recollida té lloc a les farmàcies que voluntàriament s’inscriuen per participar en la iniciativa solidària i els farmacèutics compten amb l’ajuda dels voluntaris que el dia de la Jornada estan a les farmàcies informant els ciutadans. El farmacèutic participa sense fins lucratius amb la realització d’un donatiu a Banc Farmacèutic corresponent als beneficis obtinguts un cop finalitzada la Jornada.

Els medicaments no subjectes a prescripció mèdica més sol·licitats per les entitats assistencials són habitualment antisèptics i desinfectants, analgèsics, productes per al refredat, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia.

La feina de Banc Farmacèutic és possible gràcies a l’estreta col·laboració cada any amb organitzacions de voluntariat, farmàcies, distribuïdores i empreses farmacèutiques, entre les quals destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte.

Banc Farmacèutic convida a participar a la Jornada de Recollida de Medicament totes les entitats assistencials que treballen amb persones en risc d’exclusió social i pobresa, les atenen en matèria solidària i, a més, compleixen amb els requisits anteriorment mencionats. Només cal que es posin en contacte amb l’organització escrivint a info@bancofarmaceutico.es o trucant al telèfon 933210244.

Afegeix un comentari nou