Entitats socials i culturals aprofitaran el material sobrant del MWC18

Colectic
Recollint el material sobrant del MWC, en el marc del programa 'Donation Room' Font: Ajuntament de Barcelona
Recollint el material sobrant del MWC, en el marc del programa 'Donation Room' Font: Ajuntament de Barcelona
MWC18 Font: MWC
MWC18 Font: MWC

Entitats socials i culturals aprofitaran el material sobrant del MWC18

Colectic

Resum: 

El programa 'Donation Room' recupera mobiliari i equipament del congrés de mòbils, que aprofitaran persones vulnerables i projectes de caire social i cultural. A més, es generen 12 llocs de treball per al procés de recollida i distribució.

Més de 2.400 companyies van tenir un estand al Mobile Wold Congress 2018, que va tenir lloc al recinte Gran Via de la Fira Barcelona, entre el 26 de febrer i l'1 de març. 120.000 metres quadrats plens de mobles i materials diversos, que, un cop acabat l'esdeveniment, algunes empreses no es volen emportar. El programa 'Donation Room' va néixer fa dos anys amb l'objectiu d'oferir una segona vida a aquests materials, tot repartint-los entre persones en risc d'exclusió i projectes socials i culturals.

Es tracta una acció conjunta de GSMA, Fira de Barcelona i els ajuntaments de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat, que busca reduir la petjada de CO₂ i la generació de residus del congrés, així com, generar un impacte positiu en el teixit social i donar tot el material a entitats del tercer sector i iniciatives socials i culturals.

En l'edició 2017, aquest programa va reutilitzar 19,3 tones de material de construcció i 13,2 tones de mobles i altres, és a dir, un total de 32,5 tones de material, com ara, armaris, bancs, butaques, cadires, mostradors, sofàs, taules, plantes, cortines, moquetes, lones, fustes, metacrilat, aïllants, palets, pintures, portes i prestatgeries, etc. La Nau, Pont Solidari, La Fàbrica del Sol-Ateneus de Fabricació, Can Batlló i la Federació d’Entitats de Festa Major de Sants són algunes de les organitzacions que van aprofitar el material de l'any passat. Enguany, se n'ha posat en marxa la tercera edició.

En el mateix moment en què va acabar el congrés, va començar el procés de recollida i distribució del material, on treballen 12 persones en situació de vulnerabilitat, juntament amb personal de GSMA. La Fundació Formació i Treball és l'encarregada de gestionar la logística d'aquest procés.

Afegeix un comentari nou