Escola feminista de tardor, una proposta per repensar el present i construir el futur

Ravalnet
Autor/a: 
Sara Borrella
Escola Feminista d'Estiu 2019 Font: Xarxa Feminista de Catalunya
Escola Feminista d'Estiu 2019 Font: Xarxa Feminista de Catalunya

Escola feminista de tardor, una proposta per repensar el present i construir el futur

Autor/a: 
Sara Borrella
Ravalnet

Resum: 

La Xarxa Feminista de Catalunya engega la X Escola Feminista per intercanviar, visibilitzar i repensar el que els feminismes estan generant. Se celebrarà del 2 al 4 d'octubre en modalitat virtual amb algun acte presencial.

Yayo Herrero, antropòloga, enginyera agrícola i un referent de l'ecofeminisme, diu que la societat occidental s'ha construït sobre una perillosa fantasia: que els éssers humans, gràcies a la capacitat de raonar i conèixer, podem viure aliens a l'organització i els límits de la naturalesa, però cap ésser humà pot viure sense aquesta interacció amb la naturalesa ni sense ser objecte de cura.

Amb aquesta premissa i sota el lema "Malavaristes de la vida en temps d'emergència climàtica", la Xarxa Feminista de Catalunya organitza la 10a. edició de l'Escola Feminista per treballar, des d'una mirada feminista i ecològica, noves formes de relació amb el planeta.

Un programa que promou el vincle entre els feminismes i l'emergència climàtica

Durant tres dies, les participants podran gaudir de sessions teòriques, representacions teatrals i rituals comunitaris. Es podrà seguir en directe a través del seu canal de YouTube.

Participaran activistes destacades d'organitzacions feministes i ecologistes com Ca la Dona, el col·lectiu Punt 6, defensores dels territoris d'Abya Yala, del moviment internacional Rebel·lió o Extinció i del grup de dones del Sindicat de Llogateres.

La cloenda del 4 d'octubre serà l'únic acte presencial amb reserva prèvia. L'activista Rosa Kugler, del grup Horteres de Ca la Dona, realitzarà un ritual de sanació i transformació per mostrar gratitud i agraïment al planeta i la terra. També es retransmetrà per streaming.

És necessari realitzar la inscripció abans del 2 d'octubre a les 11 hores per a poder seguir virtualment l'esdeveniment.

Vint-i-quatre anys treballant pels feminismes

A partir de les 'Jornades de 20 anys de Feminisme a Catalunya' celebrades el 1996, amb una assemblea a la casa Elizalde, dones de Ca la Dona van crear la Xarxa Feminista de Catalunya, que enguany organitza aquesta escola.

La Primera Escola Feminista d’estiu es va crear a l'any 2010, impulsada per la Xarxa Feminista i activistes independents. Es van treballar temes com el subjecte polític del feminisme, els conflictes i la lesbofòbia dins el moviment.

Afegeix un comentari nou