ACNUR i la Fundació FC Barcelona llancen una campanya per donar suport als infants refugiats

FCVS
La Fundació F.C. Barcelona i ACNUR, l'Agència de l'ONU per als Refugiats, han iniciat una gran campanya conjunta per reunir suports en favor dels nens i nenes refugiats. La campanya #SignAndPass, llançada amb el suport d'alguns dels principals jugadors de Font: ACNUR
Leo Messi o Neymar han donat suport a la campanya mitjançant un vídeo animant a la ciutadania a passar la pilota
Bartomeu, Paulo Lokoro, atleta olímpico de Sudán refugiado en Kenia, y Filippo Grandi, alto comisionado del ACNUR. Font: EFE
La campanya continuarà fins que l'Assemblea General de les Nacions Unides adopti el Pacte Global pels Refugiats en 2018.
Imatge de la presentació de la campanya #SignAndPass promoguda per ACNUR i la Fundació FC Barcelona Font: ACNUR
Imatge de la presentació de la campanya #SignAndPass promoguda per ACNUR i la Fundació FC Barcelona

ACNUR i la Fundació FC Barcelona llancen una campanya per donar suport als infants refugiats

FCVS

Resum: 

La iniciativa #SignAndPass pretén animar a la ciutadania a donar suport a les persones refugiades signant la petició #ConLosRefugiados d'ACNUR per demanar als governs que es garanteixin els seus drets.

La Fundació F.C. Barcelona i ACNUR, l'Agència de l'ONU per als Refugiats, han iniciat una gran campanya conjunta per reunir suports en favor dels nens i nenes refugiats.

La campanya #SignAndPass, llançada amb el suport dels jugadors del club com ara Leo Messi o Neymar, vol conscienciar a la població del problema que viuen 65 milions de persones refugiades o desplaçades i ajudar al fet que puguin rebre ajudes ficant pressió als països que assistiran al Pacte Mundial pels Refugiats al 2018.

La iniciativa, inspirada en la filosofia de joc del F.C. Barcelona, permet als seguidors signar digitalment una pilota i "passar-la" als seus amics a través de les xarxes socials. Amb aquest gest simbòlic, els signants també afegeixen el seu nom a la petició #ConLosRefugiados d'ACNUR, la finalitat del qual és demanar als governs i a la ciutadania que garanteixin que tots els refugiats puguin tenir un lloc segur en el qual viure, tinguin accés a l'educació i puguin treballar per mantenir a les seves famílies.

#SignAndPass continuarà fins que l'Assemblea General de les Nacions Unides adopti el Pacte Global pels Refugiats en 2018 i servirà per articular el suport públic als compromisos que el Pacte conté.

La unió de l'esport

L'amor per l'esport uneix a les persones d'una manera única. La passió i l'acceptació que sorgeixen quan es practica un esport o es dóna suport a un equip poden acabar amb les diferències. Espero que aquesta estreta col·laboració amb la Fundació del F.C. Barcelona serveixi definir una via que ens permeti millorar significativament les vides de milions d'infants refugiats i acostar a les comunitats”, va dir Filippo Grandi, Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, durant la presentació de la campanya.

Per altra banda, la Fundació F.C. Barcelona també ha anunciat l'inici del programa FútbolNet en centres de recepció per a refugiats a Grècia, Itàlia i el Líban. A través de l'esport, el programa té l'objectiu de millorar les habilitats socials i treballar en la prevenció i resolució de conflictes entre infants i adolescents refugiats.

Pròximament també es posarà en marxa un "kit esportiu" desenvolupat amb l'ajuda de Centre d'Activitats Innovadores del Futbol Club Barcelona. Aquest kit inclou una equipació esportiva amb un innovador disseny i unes instruccions que permetran el seu ús en campaments de refugiats a tot el món, siguin quins siguin els aspectes culturals, climatològics i mediambientals.

Afegeix un comentari nou