Fil a l’agulla presenta un manual de gestió d’agressions masclistes en organitzacions

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Adam Peribáñez
 Font: Fil a l'agulla
Font: Fil a l'agulla

Fil a l’agulla presenta un manual de gestió d’agressions masclistes en organitzacions

Autor/a: 
Adam Peribáñez
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La cooperativa ha publicat aquest contingut per a donar suport a entitats en aquestes situacions

La cooperativa Fil a l’Agulla, dedicada a l’acompanyament de grups i persones en processos de presa de consciència, ha realitzat durant aquest 2020 un Curs de gestió d’agressions masclistes a les organitzacions.

El curs, fet amb la col·laboració amb l’àmbit de Benestar i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, va ser un èxit en participació, i, tal com expliquen al seu web, el nombre d’històries i situacions compartides els va portar a plantejar-se com encarar el tema un cop finalitzada l’experiència.

El recull d’aquests aprenentatges ha portat a Fil a l’Agulla a publicar aquest desembre el Manual de gestió d’agressions masclistes a les organitzacions. Aquest document recull la metodologia pròpia de la cooperativa, es presenta com una eina per a organitzacions que vulguin “abordar el dolorós tema de les agressions masclistes que es produeixen al seu interior”.

El manual comença amb un marc conceptual que ajuda a delimitar conceptes i a crear un context de treball bàsic per a les organitzacions, de manera que la resta del document sigui més esclaridor, i s’hi defineixen conceptes com la violència masclista o la idea d’agressor.

El gruix del document ve a continuació, amb un bloc que explora l’abordatge i tractament de les agressions, amb indicacions i consells per a seguir a l’hora de tractar tant amb la víctima com amb l’agressor o la comunitat, centrat en poder assolir compromisos col·lectius.

Finalment el darrer apartat està destinat a recomanacions, centrades en el col·lectiu d’homes cis, que pretén ajudar a implantar una cultura organitzativa que elimini la impunitat que, tal i com denuncien al document, es dona sovint en aquestes situacions.

El manual es pot descarregar en aquesta mateixa noticia i també a través d’aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou