Fundació Joia acollirà la primera prova pilot del projecte 'Terrats Verds'

Fundació Joia
Autor/a: 
Fundació Joia
 Font: Fundació Joia
La prova pilot s'implementarà durant el 2019 a la nova seu de Fundació Joia al Districte de Sant Martí de Barcelona. Foto: Fundació Joia

Fundació Joia acollirà la primera prova pilot del projecte 'Terrats Verds'

Autor/a: 
Fundació Joia
Fundació Joia

Resum: 

'Terrats Verds' és una iniciativa innovadora creada a la ciutat de Barcelona fruit de la sinergia entre quatre empreses i entitats que cooperen per impulsar aquest projecte mediambiental i amb valors socials.

'Terrats Verd's és una de les iniciatives més innovadores creades a la ciutat de Barcelona. És fruit de la sinergia entre quatre empreses i entitats (CeGe, El Fil Verd, Gsis-Verd i Fundació Joia) que cooperen per impulsar aquest projecte mediambiental i amb valors socials.

Impacte mediambiental amb valors socials

La prova pilot s'implementarà durant el 2019 a la nova seu de Fundació Joia al Districte de Sant Martí, i està previst que generi beneficis en tres àmbits:

  1. Mediambiental, transformant un espai urbà inutilitzat en un pulmó verd per a la ciutat.
  2. Formació i inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual (GSIS-VERD).
  3. Un entorn verd per fer activitats que fomentin l'apoderament de persones amb trastorns de salut mental (Fundació Joia).

El Conseller Delegat de CeGe, Pere Tura, té clar que “més enllà de les accions mediambientals, que són un eix bàsic en els productes i serveis de CeGe, és important que les empreses ens vinculem a projectes de territori per retornar valor a la comunitat”.

El terrat verd més innovador

Aquest terrat comptarà amb una gran illa verda de 50 m2 que reproduirà un espai natural i també amb un hort urbà. En la selecció de plantes s'han tingut en compte els criteris de 'companion planting: combinació de plantes que es beneficien mútuament per optimitzar la captació de nutrients, el control de plagues i la polinització'. Totes són plantes molt duradores i del territori, que aporten verd al llarg de tot l'any i que tenen un consum hidràulic contingut. Tanmateix, s'ha buscat una delicada barreja de colors (lila, groc, verd) i amb efectes terapèutics que les fan molt adequades per aquest espai.

Elisabetta Quarta, CEO de El Fil Verd, explica que aquest “és un projecte transformador que té a veure amb un nou concepte de ciutats biofíliques, que pot canviar l’enfocament sobre la vida urbana creant comunitats al voltant de persones, plantes i edificis".

El terrat verd més social

Les persones treballadores amb discapacitat intel·lectual de GSIS VERD seran les responsables de realitzar el projecte, del qual se'n podran beneficiar usuaris/àries de Fundació Joia, realitzant activitats i cuidant de l’hort. Segons la directora tècnica de Fundació Joia, Inmaculada Pinar, "a través d'aquesta illa de natura i hort les persones amb trastorns de salut mental podran treballar la recuperació de les seves capacitats i habilitats socials i serà una eina més que se suma per aconseguir la seva inserció social i laboral".

Per a Roser Ferré, directora de GSIS VERD, amb aquesta iniciativa “posem en valor les capacitats de persones amb discapacitat intel·lectual i entrem definitivament en un nou model de jardineria, que ens aportarà noves competències, ens permetrà créixer amb nous serveis i crear més i millors llocs de treball”.

Afegeix un comentari nou