Girona posa en marxa La Gombola, una prova pilot de cangur gratuït per a infants

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
FANOC alerta que hi ha escolars que no tenen ordinadors a casa per seguir el curs online. Font: Licencia CC
La iniciativa s’emmarca dins de la campanya municipal ‘A Girona ens cuidem’. Font: Llicència CC
La regidora de Drets Socials del consistori, Núria Pi, durant la presentació de La Gombola. Font: Ajuntament de Girona
La regidora de Drets Socials del consistori, Núria Pi, durant la presentació de La Gombola. Font: Ajuntament de Girona
En el projecte de l'Associació Nou Horitzó els infants dibuixen els contes que llegeix la gent gran per trencar amb la bretxa generacional. Font: Pixabay
Estarà en funcionament cada tarda de la setmana lectiva en dues franges: de 16:30 a 18:00 i de 18:00 a 19:30. Font: Llicència CC

Girona posa en marxa La Gombola, una prova pilot de cangur gratuït per a infants

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

L'Ajuntament de Girona ha habilitat un espai d’acollida puntual per a infants de tres a dotze anys. Tindran prioritat d'accés les famílies monoparentals, nombroses o en situació vulnerable.

La ciutat de Girona ha posat en marxa un servei públic de cangur amb la finalitat de millorar la conciliació de les famílies del municipi. Des de l’Ajuntament de Girona expliquen que volen garantir que tothom tingui temps per suplir necessitats de caràcter personal. La iniciativa, que duu per nom La Gombola pel verb ‘agombolar’ - tenir cura d’algú -, s’emmarca dins de la campanya municipal ‘A Girona ens cuidem’.

La regidora de Drets Socials del consistori, Núria Pi, ha destacat que des del govern hi ha una clara voluntat de treballar per la igualtat d’oportunitats: “entenem la cura com un dret universal”. Tot i admetre que el projecte ‘A Girona ens cuidem’ és ambiciós, la posada en marxa de La Gombola demostra que avança per bon camí. Aquest servei se suma al programa ‘Com es troba’, adreçat a la gent gran, i a ‘L’entarda’t’, destinat també als infants.

Prioritat per a les famílies vulnerables, nombroses o monoparentals

Ubicada a la primera planta de l’Espai Cívic Santa Eugènia, La Gombola consisteix en un espai d’acollida per a infants d’entre tres i dotze anys. Estarà en funcionament cada tarda de la setmana lectiva en dues franges: de 16:30 a 18:00 i de 18:00 a 19:30. Cadascuna d’aquestes franges té places per a atendre dotze infants i, en el cas d’haver-hi infants amb necessitats educatives especials, la ràtio es reduirà a vuit.

És un servei gratuït i obert a tothom, malgrat que la prova pilot engegarà primer als barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla. No obstant això, s’atendran peticions de famílies d’altres barris si hi ha places i, en un futur, s’ampliarà a la resta de la ciutat. També tindran prioritat d’accés les famílies de persones que han patit violència masclista, que es troben en situació d’atur de llarga durada, que tenen una estructura monoparental, o si són família nombrosa.

El servei, que té el suport de la Generalitat de Catalunya, s’ha posat en marxa aquest dilluns i les inscripcions es poden fer mitjançant el web municipal. Totes aquelles famílies que s’hi vulguin acollir hauran d’omplir un primer formulari de registre per després poder accedir al formulari de sol·licitud de franja horària.

La Gombola Itinerant

En el marc de la iniciativa, l’Ajuntament de Girona també ha posat en marxa la prova pilot La Gombola Itinerant per a donar servei de cangur durant la celebració d’activitats organitzades des del consistori.

Segons Pi, s’ha fet una estimació de 600 hores destinades a aquest servei en matèria de trobades esportives, representacions teatrals o concerts de música. D’aquesta manera, les famílies que així ho desitgin podran sol·licitar La Gombola Itinerant amb l’objectiu de participar en tot tipus d'esdeveniments municipals.

Afegeix un comentari nou