Grup ATRA, Medalla d’Honor de Barcelona 2022

Grup ATRA
Autor/a: 
Grup ATRA
 Font: Grup ATRA
Consell Plenari del districte de Gràcia en el qual es va aprovar concedir la Medalla d’Honor de Barcelona 2022 a Grup ATRA.

Grup ATRA, Medalla d’Honor de Barcelona 2022

Autor/a: 
Grup ATRA
Grup ATRA

Resum: 

El Consell Plenari del districte de Gràcia aprova concedir la Medalla d’Honor de Barcelona 2022 a Grup ATRA. Des de fa més de 35 anys, Grup ATRA ofereix atenció i acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social.

El Consell Plenari del districte de Gràcia va aprovar el passat 9 de març la proposta per concedir la Medalla d’Honor de Barcelona 2022 a Grup ATRA, així com a l’activista cultural i feminista Sonsoles Santís. Aquests reconeixements distingeixen entitats i persones destacades en la defensa de Barcelona, així com de les virtuts i els valors cívics.

La ciutat atorga cada any aquestes condecoracions, que tenen caràcter vitalici. L’alcaldessa de Barcelona lliurarà les Medalles d’Honor en un acte que es durà a terme al Saló de Cent al voltant de la festivitat de Sant Andreu, el 30 de novembre.

Les persones i entitats guardonades amb aquesta distinció, ho són per la seva trajectòria i també com a símbol i com a representants d'una ciutadania compromesa amb els valors de la solidaritat, la convivència, el desenvolupament sostenible, el diàleg i la cultura de la pau.

La Medalla d'Honor de Barcelona es concedeix per acord del Plenari del Consell Municipal. La iniciativa correspon a cadascun dels consells de districte de la ciutat, els quals eleven una proposta de distinció a la Comissió de Plenari. En aquesta ocasió, el Consell Plenari del districte Gràcia ha liderat aquest reconeixement a la tasca que des de fa més de 35 anys Grup ATRA desenvolupa amb entusiasme, compromís i rigor.

Grup ATRA el formen ATRA, ATART, ATRA Clínic i Salut Mental Gràcia, 4 entitats sense ànim de lucre que acompanyen persones en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social. Els seus serveis i programes estan dirigits a l’atenció i tractament de persones amb problemàtiques derivades de les addiccions, de la salut mental o del sensellarisme, així com a dones víctimes de violències masclistes. El seu objectiu és que les persones que atenen assoleixin la màxima autonomia i integració social, acompanyades per un equip de professionals expert i consolidat, amb vocació de funció social, i seguint un model comunitari i d’atenció integral, on la persona pren part activa en el seu procés de millora.

Afegeix un comentari nou