I tu, ja gaudeixes #EnBoles?

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

I tu, ja gaudeixes #EnBoles?

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) impulsa la campanya Gaudeix #EnBoles per la prevenció del VIH i d’altres Infeccions de Transmissió Sexual (ITS), dirigida a joves i entitats juvenils de la ciutat de Barcelona.

En el marc de la campanya Gaudeix #EnBoles, s’han repartit 5.000 packs de preservatius i lubrificants que es poden trobar en diferents punts de la ciutat i que estan disponibles gratuïtament per a entitats juvenils que vulguin promoure la Salut Sexual en les seves activitats.

Segons dades de l’any 2015 de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la taxa de transmissió del VIH es manté pràcticament constant en els últims anys. En el cas de les altres ITS, la sífilis i la gonocòccia han incrementat en els darrers temps.

L’Enquesta de Joves de Barcelona 2015 impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, recull que 1 de cada 3 joves que té relacions sexuals ha utilitzat algun cop la píndola del dia després i que un 7% dels joves no fa servir mai cap mètode barrera en les seves relacions sexuals. Des de les associacions juvenils i/o referents en matèria de salut sexual es posa de manifest que segueix existint desconeixement vers les pràctiques sexuals més segures i diversos prejudicis vers l’ús del preservatiu.

L’Estat Espanyol ha retallat els recursos del Pla Nacional sobre la Sida, per la qual cosa, les accions per part de les institucions sovint no ajuden a fer front a aquesta situació. A més, hi ha una gran manca de punts on poder aconseguir preservatius de manera gratuïta o a preus assequibles, uns mètodes de protecció que segueixen gravant-se amb un 21% d’IVA.

On es poden trobar els packs de Gaudeix #EnBoles?

  • A la seu del CJB, segon pis de l‘Espai Jove La Fontana (carrer Gran de Gràcia, 190-192)
  • Es pot trobar l’enllaç ocult als packs i participar al concurs de la campanya. Es poden guanyar grans premis amb la col·laboració d’Amantis.
  • Les associacions juvenils poden disposar de packs Gaudeix #EnBoles per alguna de les seves activitats clicant aquí.

Per a més informació: salut@cjb.cat! Consulta el web de Gaudeix #EnBoles!

Afegeix un comentari nou