Iniciatives solidàries per fer front el Covid-19

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
#cartesambcor Font: Escola Pau Casals Montmeló
#cartesambcor Font: Escola Pau Casals Montmeló

Iniciatives solidàries per fer front el Covid-19

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Les darreres setmanes, la inesperada situació de confinament que estem vivint, ens ha creat necessitats bàsiques de productes que abans no ho eren.

Aquesta situació està fent que sorgeixin espais i plataformes solidàries per cobrir aquestes necessitats.

Gestió d’un nou equipament per allotjar persones amb adiccions a la ciutat de Barcelona.

És un nou recurs de titularitat pública de l’Ajuntament de Barcelona que serà gestionat per Asociación Bienestar y Desarrollo ABD que permet acollir 70 persones sense llar, amb adiccions i que per tant es troben en situació d’alta vulnerabilitat per tal que puguin tenir un lloc on passar la pandèmia del coronavirus. A més d’oferir-li’s un sostre, funcionarà com un servei de reducció de danys de consum d’alcohol i altres drogues així com atenció a la drogodependència i ressolució del conflicte. Cedeix l’espai la Fundació Pere Tarrés.

Mòbils i tauletes contra l'aïllament

La Societat Catalana de Tecnologia, impulsa el projecte TelecomuniCAT per tal que persones afectades per coronavirus que es troben hospitalitzades en un centre sanitari puguin estar acompanyades telemàticament per familiars i amistats.

Per aquest motiu fan una crida a la recollida de tauletes i telèfons en bon estat, nous o de segona mà. També anima a fer donatius per comprar-ne a través d’una campanya de mecenatge.

Els dispositius s’enviaran a pacients ingressats i aïllats per coronavirus a centres hospitalaris com l'Hospital Clínic, l’Hospital de Bellvitge, el Parc Taulí de Sabadell, l'Hospital Germans Trias i Pujol o l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Iniciatives culturals del confinament

La Fundació Carulla impulsa @laculturatransforma, un compte d’Instagram que recull iniciatives culturals que han sorgit espontàniament durant aquestes setmanes a les llars del país. S’han d’etiquetar amb #ConfinamentCultural.

Mascaretes i altres materials

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants han preparat a la botiga de la marca Top Manta, al Raval, un un taller de costura per fer mascaretes i bates per als hospitals. S'adhereixen, d’aquesta manera, a la iniciativa engegada per la fàbrica de gorres quirúrgiques.

#cartesambcor

Educació i Sanitat han posat en marxa aquestacampanya, en que infants i joves poden col·aborar per reconfortar les persones ingressades a causa del coronavirus i al personal sanitari fent arribar imatges, dibuixos, vídeos, escrits, etc. aque facin arribar imatges, vídeos, dibuixos, escrits, etc. com a mostra d'afecte i ànim. De moment els dos centres que han obert bústies per rebre suport són l'Hospital Clínic i l'Hospital de la Mar.

Afegeix un comentari nou