Iniciatives per a una Setmana Santa inclusiva!

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Grup de participants en una de les vacances organitzades per Aspanias.   Font: Aspanias
Grup de participants en una de les vacances organitzades per Aspanias. Font: Aspanias
Diverses entitats organitzen activitats de vacances perquè les persones amb discapacitat gaudeixin també del seu oci. Font: Aspanias
Diverses entitats organitzen activitats de vacances perquè les persones amb discapacitat gaudeixin també del seu oci. Font: Aspanias

Iniciatives per a una Setmana Santa inclusiva!

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Diverses organitzacions que treballen en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual organitzen activitats perquè aquestes vacances esdevinguin veritables espais de relació social i lleure.

Vacances de Setmana Santa per a tothom. Amb aquesta idea, diverses entitats programen per a aquests dies propostes perquè les persones amb discapacitat trïin el seu oci i gaudeixin d’aquestes vacances.

“L’objectiu és que puguin desconnectar, sortir de la rutina i, alhora, promoguin les relacions socials donant-los l’oportunitat de conèixer altra gent”, explica Xavier Fuster, responsable de l’àrea de lleure i voluntariat d’Aspanias.

Aquesta entitat organitza una estada d’una setmana per a joves i adults amb discapacitat intel·lectual en un hotel de Lloret de Mar. D’aquesta forma, es pretén que aquestes persones gaudeixin d’unes vacances el més inclusives possibles en establiments oberts a tothom i, alhora, potenciïn la seva autonomia.

Però hi ha també altres opcions impulsades per diferents associacions: colònies, activitats esportives, visites culturals, sortides a discoteques o tallers d’hípica són altres de les possibilitats, tenint també en compte les capacitats de cadascú. “L’oferta és àmplia, amb la idea que les persones amb discapacitat puguin escollir quina activitat volen fer ”, afirma Eva de la Morena, responsable d’oci i voluntariat de Dincat.


Recull de propostes

En la majoria dels casos, les entitats no limiten aquesets iniciatives als seus usuaris i usuàries i obren aquestes vacances a la participació de persones que no en són membres. D’aquesta manera es vol potenciar la seva inclusió social, tenint en compte, però, que la realitat de cadascun d’aquests col·lectius és diferent i que encara queda feina a fer a l’hora de superar barreres.

Per donar a conèixer aquestes iniciatives, des de Dincat han fet un ampli recull de diferents propostes d’oci per a aquesta Setmana Santa impulsades per diverses associacions i adreçades a persones amb discapacitat intel·lectual.

Tot i que aquestes activitats tenen com a principal objectiu que aquest col·lectiu gaudeixi del seu espai de lleure, també representen una oportunitat perquè les seves famílies puguin disposar d’uns dies de descans.

Les vacances no s’organitzen només durant la Setmana Santa, sinó que de cara a l’estiu i al Nadal també es posen en marxa propostes similars.

Afegeix un comentari nou