Internet és la principal font d’informació sobre la Sida

 Font:
Font:

Internet és la principal font d’informació sobre la Sida

Resum: 

L’associació SIDA STUDI millorarà la seva biblioteca i els seus serveis d’informació on-line gràcies a una enquesta feta a 186 investigadors per saber com busquen la informació i quin tipus de documents, en quines llengues i sobre quines temàtiques els interessen.

SIDA STUDI ha fet una enquesta on-line a 186 investigadors i investigadores procedents de l’Estat espanyol i d’Amèrica Llatina per saber com poden millorar la seva biblioteca i els seus recursos informatius per tal de ser més útils i d’adequar-se millor a les demandes d’informació.


Els investigadors sobre el VIH i la Sida busquen, sobretot, informació sobre psicologia (53%), medicina (31%), sociologia (26%) i educació social (24%). Consulten documents sobretot amb castellà però també amb anglès, català i francès. I la gran majoria utilitza internet a l’hora de documentar-se (89%) i els centres de documentació (81%).


Aquestes són les principals conclusions de l’enquesta, feta entre el desembre i el gener, tot i que també cal destacar que els artícles de revistes i els documents oficials són els documents més buscats.


SIDA STUDI també ha constatat que més de la meitat dels enquestats, un 54%, no coneixia els recursos els serveis de l’associació. De manera que SIDA STUDI té el repte de donar-se a conèixer entre la comunitat interessada en la Sida i la possibilitat d’adequar els seus serveis a les necessitats dels usuaris.

+ info: http://www.sidastudi.org/

Afegeix un comentari nou