Javier Fernández: “S’han suspès 157 tallers setmanals, però mantenim els cursos en línia”

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Gràcies al confinament, algunes persones han tingut l'oportunitat de conèixer l'entitat a través de plataformes de voluntariat i s'han incorporat a l'equip de voluntaris i voluntàries. Font: Fundació Oreneta del Vallès. Font: Font: Fundació Oreneta del Vallès.
Gràcies al confinament, algunes persones han tingut l'oportunitat de conèixer l'entitat a través de plataformes de voluntariat i s'han incorporat a l'equip de voluntaris i voluntàries. Font: Fundació Oreneta del Vallès.
L'entitat està realitzant cursos de formació en línia i tallers online dissenyats específicament en l'àrea de la informàtica i dels escacs. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
L'entitat està realitzant cursos de formació en línia i tallers online dissenyats específicament en l'àrea de la informàtica i dels escacs. Font: Unsplash.

Javier Fernández: “S’han suspès 157 tallers setmanals, però mantenim els cursos en línia”

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

El president de la Fundació Cívica Oreneta del Vallés explica com els està afectant la crisi de la Covid-19 i com estan adaptant la seva feina per mantenir la seva activitat.

La Fundació Oreneta treballa per millorar la qualitat de vida de la comunitat, identificant i posant en marxa accions que ajuden en el dia a dia les persones.

L’entitat lluita contra el fracàs escolar, facilita la integració i fomenta l'educació en valors cívics per garantir la convivència, facilitant la inclusió social de persones amb discapacitats i el desenvolupament de projectes socials, culturals i de cooperació internacional.

Com està afectant la crisi de la Covid-19 a la vostra entitat?

Ens afecta molt intensament en tots els aspectes, però ens respecta la salut, que en aquests moments és el més important. La majoria dels 58 voluntaris i voluntàries no poden realitzar activitats que els motivaven en el dia a dia. Han quedat suspesos 157 tallers setmanals, que repercuteixen en els seus corresponents beneficiaris. Només hem pogut salvar els cursos de formació en línia programats prèviament i tallers online dissenyats específicament en l'àrea de la informàtica i dels escacs.

També hem establert un sistema de contacte virtual amb beneficiaris de les nostres activitats que tenen necessitats específiques. La plataforma de voluntaris i voluntàries està molt activa i positiva, generant moltes accions de motivació. El patronat ha descartat fer ERO o ERTO, donant continuïtat a tots els contractes laborals que tenen vigència.

Podeu seguir treballant?

La gestió i administració ha continuat activa sense cap problema, tenint en compte que el teletreball és una eina que utilitzem des de fa temps, especialment per a facilitar la conciliació familiar i la participació activa dels voluntaris.

En aquest cas, quins canvis heu realitzat?

Només hem hagut de dotar d'alguna nova aplicació informàtica que optimitza l'increment de persones col·laborant en teletreball.

Podeu treure alguna conclusió positiva d’aquesta crisi?

El confinament ens permet valorar en positiu moltes coses que el dia a dia no ens deixava valorar. Hem posat al dia tota la gestió i administració de la fundació i estem elaborant nous programes d'actuació amb tranquil·litat i sense interrupcions. També ens ha permès elaborar amb tranquil·litat, motivats i sense estrès un nou pla estratègic.

Gràcies al confinament, dos persones han tingut l'oportunitat de conèixer la nostra entitat a través de plataformes de voluntariat i s'han incorporat al nostre equip de voluntaris i voluntàries. Després d’aquesta crisi crec que la societat serà millor, més sana i sabrem valorar en la seva justa mesura aquelles comoditats que ens envolten.

Com veieu el futur de l’entitat un cop passi tot això?

Reiniciarem la normalitat de les activitats amb major motivació. Una motivació que s'està detectant en els contactes que establim tots els dies entre tots els grups humans de la fundació. Esperem que ens duri per molt de temps.

La part econòmica es ressentirà, però gràcies a la nostra estabilitat financera, no afectarà el desenvolupament de les activitats.

Afegeix un comentari nou