Jornades sobre identitats i gènere als mitjans de comunicació

Jornades sobre identitats i gènere als mitjans de comunicació

Resum: 

La jornada "Identitats i gènere als mitjans de comunicació" està organitzada per l'Institut Català de les Dones i hi participen com a ponents membres de diverses entitats. Durant els mesos de març, abril i maig es faran diferents sessions d'aquesta jornada a ciutats d'arreu de Catalunya.

Les associacions El Safareig (grup de Dones Feministes de Cerdanyola del Vallès), Identitats S.C. i Associació de Dones contra la Violència TAMAIA col·laboren amb l'Institut Català de les Dones participant en la jornada "Identitats i gènere als mitjans de comunicació" que es realitzarà a diferents ciutats catalanes durant març, abril i maig.

La jornada "Identitats i gènere als mitjans de comunicació" vol oferir un espai d’anàlisi i reflexió ciutadana sobre el protagonisme que tenen els mitjans de comunicació en la construcció sociocultural de la identitat sexual i de gènere i i sobre el paper d’aquests mitjans en l’aprofundiment de la igualtat de dones i homes.

En el marc de la jornada s'ofereix la conferència "La representació de la identitat sexual i de gènere als mitjans", a càrrec de Iolanda Tortajada, professora d'estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili, i la taula rodona "Noves perspectives en la sensibilització social respecte a la igualtat de dones i homes", en què participen Mònica Aranda, del Safareig - Grup de Dones Feministes de Cerdanyola del Vallès; Toni Vives, d'Identitats S.C.; Beatriu Masià, de l'Associació de Dones contra la Violència - Tamaia; i Elvira Altés, professora de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La primera sessió ja s'ha realitzat a Girona i les properes seran les següents:

  • Terres de l'Ebre: 26 de març. Serveis territorials d'Educació (Providència, 1-3). Tortosa.
  • Catalunya central: 16 d'abril. Sala d'actes del Palau firal de Manresa (Polígon industrial dels Dolors, s/n). Manresa.
  • Alt Pirineu i Aran: 30 d'abril. Arxiu comarcal del Pallars Sobirà (Joaquim Sostres, s/n). Sort.
  • Tarragona: 7 de maig. Sala Pau Casals de la Delegació del Govern (Sant Francesc, 3).
  • Lleida: 14 de maig. Sala d'actes de la Delegació del Govern (Lluís Companys, 1).
  • Barcelona: 21 de maig. Sala d'actes de l'Institut Català de les Dones (Pl. Pere Coromines, 1).

Si voleu assistir a alguna d'aquestes sessions cal que confirmeu l'assistència trucant al telèfon 93 319 77 59.

Afegeix un comentari nou