#JoSocSocial visibilitza la tasca del sector social durant la crisi de la COVID-19

Colectic
Suara Cooperativa vol mostrar el seu agraïment a les professionals que estan treballant durant la crisi de la COVID-19. Font: Suara Cooperativa
Suara Cooperativa vol mostrar el seu agraïment a les professionals que estan treballant durant la crisi de la COVID-19. Font: Suara Cooperativa
#JoSócSocial pretén fer valdre tant la tasca que està desenvolupant el sector social, com el compromís de tota la ciutadania.  Font: Suara Cooperativa
#JoSócSocial pretén fer valdre tant la tasca que està desenvolupant el sector social, com el compromís de tota la ciutadania. Font: Suara Cooperativa

#JoSocSocial visibilitza la tasca del sector social durant la crisi de la COVID-19

Colectic

Resum: 

Suara Cooperativa anima les entitats i la ciutadania a compartir a les xarxes socials les accions que han fet durant el dia en benefici de la comunitat.

Des de l'inici del confinament, s'han fet més d'un centenar de piulades a Twitter amb l'etiqueta #JoSocSocial. Entitats i ciutadania s'han sumat així al repte llançat per Suara Cooperativa. L'objectiu és fer valdre tant la tasca que està desenvolupant el sector social, com el compromís de tota la ciutadania. "Amb aquesta iniciativa volem posar en valor la tasca fonamental que es fa des de l'acció social aquests dies, en una situació tan excepcional" explica la Dúnia Roselló, directora de comunicació i màrqueting de Suara Cooperativa.

Roselló afegeix que la campanya "és una oportunitat per donar veu als i les professionals del tercer sector, que habitualment treballen en silenci i invisibilitzades i a la vegada fomentar la solidaritat i cooperació comunitària entre veïns i veïnes". D'aquesta manera, la iniciativa pretén donar visibilitat a les petites i no tan petites accions que es fan per fer la vida més fàcil en temps de confinament i fomentar la col·laboració i el sentiment de comunitat: "Volem que #JoSocSocial sigui una oportunitat d'agraïment i reconeixement."

Dúnia Rosselló ens explica que la iniciativa ha tingut una molt bona resposta tant per part d'organitzacions socials com d'usuaris a títol individual. L'etiqueta ha estat utilitzada a hores d'ara per un centenar de persones i organitzacions i la campanya segueix en marxa.

Per participar en aquest repte, cal explicar a les xarxes socials les accions que s'han fet durant el dia en benefici de la comunitat, utilitzant l'etiqueta #JoSocSocial i mencionant a @suaracoop. A més, es pot nominar altres persones o entitats perquè també hi participin.

Eines per afrontar el confinament

A més del repte #JoSocSocial, Suara ha posat en marxa altres iniciatives en el marc de la crisi per la COVID-19, amb l'objectiu de donar eines a la ciutadania per afrontar aquesta situació.

Ha creat dues planes web, una amb informació sobre el coronavirus, orientada a oferir consells a la ciutadania. Inclou articles i vídeos adreçats a l'atenció a la infància i gent gran i recomanacions per al benestar i el teletreball.

L'altre portal és Suara a Casa. A través d'aquest, la cooperativa ofereix suport emocional i físic mitjançant videoconferència. S'hi poden demanar sessions gratuïtes de psicologia, 'coaching' i fisioteràpia. Un cop acabada la sessió, s'ofereix la possibilitat de fer una aportació econòmica voluntària, que es destinarà al projecte #JoEmCorono.

Suara també ha activat un telèfon d'atenció ciutadana, per donar resposta als dubtes socials que pugui generar la situació d'excepcionalitat actual. El número de telèfon és el 937069017 i està operatiu de dilluns a diumenge, de les 10 del matí a les 6 de la tarda.

Afegeix un comentari nou