L’alimentació en la discapacitat i la dependència

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:

L’alimentació en la discapacitat i la dependència

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La Universitatde Vic i el DIXIT Vic organitzen una conferència per posar en relleu els obstacles que algunes persones amb alts nivells de dependència es troben en un gest tant quotidià de com el de menjar.

Algunes persones amb un nivell de dependència greu poden trobar-se amb alguns obstacles fins i tot en accions tant quotidianes i alhora necessàries com alimentar-se. La disfàgia és la dificultat per empassar o deglutinar aliments i begudes. Per poc comú que pugui sonar el nom, és una disfunció que acompanya la major part de les malalties neurològiques.

Aquest transtorn es pot millorar utilitzant alguns recursos entre els quals hi ha determinades posicions corporals que faciliten la ingesta o la utilització de determinats aliments amb textures que resulten més fàcils d’ingerir, com per exemple gelatines.

Els símptomes que permeten detectar la disfàgia són molt diversos, igual que ho són les recomanacions dietètiques que es fan.

Dolors Batista, infermera i responsable de l’Àrea de Salut del Consorci Sant Gregori, intentarà donar resposta a algunes de les preguntes que acostumen a sorgir entorn a l’alimentació en la discapacitat i la dependència. La conferència, organitzada per la Universitat de Vic (UVic) i el DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials tindrà lloc el dijous 31 de maig a la seu d’aquesta última entitat: Carrer Miquel Martí i Pol, 1. Vic.

Afegeix un comentari nou