La banca ètica creix un 54%

 Font:
Font:

La banca ètica creix un 54%

Resum: 

Maig ha estat el mes de la Festa del comerç just i la banca ètica a Catalunya. FETS (Finançament Ètic i Solidari), una de les entitats organitzadores, ha aprofitat per presentar les dades del Baròmetre 2011 de les Finances Ètiques, que demostren la seva bona salut a a l'Estat espanyol.

El sector de la banca ètica ha experimentat un creixement notable, ja que en l'últim ha augmentat un 54% el volum de dipòsits gestionats i un 24% en préstecs concedits. Això significa, en xifres absolutes, un volum de dipòsits de 575 milions d’euros i més de 600 milions d'euros en préstecs.

A més, la morositat del sistema de finances ètiques és inferior al del conjunt del sistema financer espanyol: està al voltant del 2%, en front del 7,60% de la banca tradicional.

Són dades que va presentar l'economista de FETS Xavi Teis com avanç del Baròmetre de les Finances Ètiques 2011, tot afirmant que demostren "la fiabilitat, la responsabilitat i la seguretat en la gestió que les entitats de finances ètiques duen a terme en relació amb els dipòsits recollits i els préstecs concedits".

Cada cop més persones decideixen apostar per un model financer que inverteix només en sectors que transformen positivament la societat.

En el marc de la 13a Festa del comerç just i la banca ètica s'ha publicat també el lloc web interactiu Demana banca ètica, que compara les finances ètiques amb la banca tradicional. Ofereix arguments a favor de la banca ètica i enllaços a d'altres planes amb més informació, com ara bancaarmada.org.

Afegeix un comentari nou