La banca ètica FIARE recull el seu primer milió d’euros de capital social

La banca ètica FIARE recull el seu primer milió d’euros de capital social

Resum: 

Fiare, l'única banca ètica participativa de l'Estat espanyol, considera que ha tingut uns resultats molt positius el 2009 i espera arribar als 10.000 socis i col·laboradors el 2011. A Catalunya ja hi ha 218 persones i entitats associades.

La solidaritat i el compromís de centenars d’entitats i persones en la construcció d’una banca ètica i cooperativa ha fet possible que el Projecte Fiare finalitzi el 2009 havent superat la xifra del milió d’euros de capital social.

Més de 500 persones i 300 organitzacions han estat els responsables d’engreixar la suma de capital social de Fiare, l’única banca ètica participativa de l’Estat espanyol que treballa per transformar la nostra societat en una realitat més justa. Fins avui, Fiare ha gestionat més de 900 operacions de dipòsit que sumen un total de 17.000.000 d’euros, que han servit per finançar 76 operacions de préstec amb un import superior als 11.000.000 d’euros. Són dades que es valoren molt positivament des de l’entitat financera ja que s’han assolit, i inclús superat, els objectius econòmics establers a priori.

Fiare es marca que l’objectiu pel 2010 d'assolir els 3.000.000 d’euros, i el 2011 de 5.000.000, xifres que correspondrien a unes 9.000 persones físiques associades i més de 1.000 socis persones jurídiques.

A dia d’avui el projecte Fiare compta amb 8 xarxes territorials, 7 associacions i 1 fundació, la Fundació FIARE. El projecte és present a Catalunya, el País Valencià, Euskadi, Navarra, Madrid, Andalusia, Extremadura, Castella Lleó i Castella la Manxa. A més hi ha 4 grups promotors, en constitució, a les Balears, Canàries, Galícia i La Rioja.

En el cas concret de Catalunya, Fiare compta, a dia d’avui, amb 218 persones associades i col·laboradores i té un capital social de més de 250.000 euros.

+info: http://www.proyectofiare.com/

Etiquetes: 

Comentaris

Celebro que Fiare vagi endavant, em sembla una bona iniciativa. No em sembla tan bé, però, la frase que encapçala aquest article "Fiare, l'única banca ètica de l'Estat espanyol...". A l'Estat hi ha altres iniciatives financeres ètiques, la majoria més veteranes que Fiare. Particularment, en el cas de la banca en sentit estricte, hi ha el cas de Triodos, per exemple. Més avall es diu que Fiare és "l’única banca ètica participativa de l’Estat espanyol". Potser falta l'adjectiu "participativa" a la frase inicial? (estaria bé, en tot cas, explicar què vol dir això i per què és diferent d'altres iniciatives financeres ètiques). Crec que caldria revisar aquesta redacció ja que, altrament, més que una notícia sembla una nota de premsa o un anunci promocional.

Gràcies Jaume,

Efectivament faltava l'adjectiu "participativa". De moment ja hem corregit l'error, però estem pendents de poder ampliar la informació i explicar a què es refereix el matís.

FCVS

Afegeix un comentari nou