La Caixa destina més de 750.000 euros a projectes de lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social

FCVS
Autor/a: 
Alba Pueyo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Caixa destina més de 750.000 euros a projectes de lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social

Autor/a: 
Alba Pueyo
FCVS

Resum: 

A través del seu programa Obra Social “La Caixa”, l’entitat financera ofereix oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

Aquest any Obra Social “La Caixa”, que té com a objectiu afavorir el desenvolupament integral i la igualtat d’oportunitats de les persones en situació de vulnerabilitat, ha destinat més de 750.000 euros a projectes impulsats per entitats socials catalanes. Aquests fons tindran com a beneficiàries directes més de 12.000 persones, la majoria nens i adolescents en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social.

A nivell espanyol, el total de les ajudes arriba a 2.925.040 euros per a 117 projectes de tot l’Estat. D’aquests, 31 són catalans: 29 a Barcelona (723.240 euros), 1 a Girona (21.060 euros) i 1 a Tarragona (8.520 euros). Aquestes aportacions corresponen a la segona convocatòria del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment l’entitat financera per lluitar contra la pobresa infantil i l’exclusió social.

En total, s’hi van presentar més de 450 projectes, dels quals els 117 seleccionats anaven dirigits al desenvolupament personal, social i educatiu de nens i joves en situació de pobresa i les seves famílies, a la promoció de la inclusió social i prevenció de les formes d’exclusió i a l’atenció de les necessitats bàsiques. Per tant, la majoria de beneficiaris finals són famílies en situació de pobresa amb nens i adolescents. En total, 45.154 persones beneficiàries, de les quals, 15.000 són nens i joves de menys de 17 anys.

La selecció dels projectes es fa a partir de criteris d’avaluació que tenen en compte els recursos existents en el territori, el suport de l’Administració i col·laboració efectiva entre les entitats, la participació dels destinataris, el voluntariat i la implicació de la comunitat on es porten a terme.

Les vuit convocatòries d'ajuts per entitats de millora social que actualment té en marxa l'Obra Social "la Caixa" són: promoció de l’autonomia i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la dependència, lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social, habitatges temporals d'inclusió social, acció social en l’àmbit rural, inserció sociolaboral, interculturalitat i acció social, art per a la millora social i emprenedoria social.

Afegeix un comentari nou