La caminada solidària de Sant Joan de Déu convida a participar-hi des de tot el món

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau
La participació a la caminada solidària sempre és per equips, aquest any serà en equips bombolla. Font: Sant Joan de Déu
La participació a la caminada solidària sempre és per equips, aquest any serà en equips bombolla. Font: Sant Joan de Déu
Una imatge de la Magic Line de l'any passat, abans de la pandèmia Font: Sant Joan de Déu
Una imatge de la ‘Magic Line’ de l'any passat, abans de la pandèmia Font: Sant Joan de Déu Una imatge de la Magic Line de l'any passat, abans de la pandèmia Font: Sant Joan de Déu

La caminada solidària de Sant Joan de Déu convida a participar-hi des de tot el món

Autor/a: 
Sònia Pau
FCVS

Resum: 

La ‘Magic Line’ es reinventa en temps de pandèmia i aspira a assolir més participació que mai. Es farà el 13 de juny i les inscripcions ja estan obertes.

`Més que mai´ és el lema de la ‘Magic Line’ d’aquest any i expressa ben bé la intenció de mobilitzar els equips disposats a caminar per una causa solidària i a fer-ho malgrat la pandèmia de la Covid-19. “Un cop superada la fatiga pandèmica hi volem ser i hi serem amb un model molt diferent, però amb els mateixos valors”, explica la responsable de comunicació de la caminada solidària de Sant Joan de Déu (SJD), Meritxell Esteve.

La data és el 13 de juny i la principal novetat d’aquesta vuitena edició és que aquest cop no hi haurà rutes marcades per la senzilla raó que no es vol acumular molta gent en un mateix espai.

Del que d’entrada podia haver estat un problema n’ha sortit una oportunitat: “Cada equip podrà caminar per on vulgui i això farà que siguem la caminada de tot Catalunya i de tot el món, no només de Barcelona”, indica Esteve. I hi afegeix: “La mobilització s’ha reenfocat, però manté l’essència ‘Magic Line’. Una essència que consisteix en ser exemple de superació davant de les adversitats. Serem exemple de superació després d’un any molt complicat per a tothom”.

Una ‘Magic Line’ 100% segura

Així doncs, respectant la normativa dictada per les autoritats de Salut, es tracta d’organitzar-se en grups bombolla d’entre 2 i 6 persones i triar el recorregut que es vol fer. La Magic Line mai ha tingut un caràcter competitiu, sinó que l’objectiu és participar-hi en equip i aconseguir el repte proposat. “Ningú guanya ni perd”, no es cansa de repetir Esteve. Aquest any tampoc.

Tot i que el recorregut és lliure s’ha de notificar a l’organització i marcar-ho a l’App de la ‘Magic Line’. Es vol evitar que massa equips s’acumulin a un mateix lloc. Es pot caminar al jardí de casa, pels carrers del poble o de la ciutat, per la muntanya, pel bosc o per la costa. Seguint l’App tothom veurà el recorregut dels altres i al llarg de tota la jornada es rebran missatges d’ànim, vídeos i continguts diversos. Al final, també hi haurà festa en línia per celebrar l’arribada.

Les inscripcions ja estan obertes a través de l’App. Una altra novetat és que per les circumstàncies es convoquen per al mateix 13 de juny les caminades de Catalunya, Mallorca i València. La il·lustradora Judit Canela ha dibuixat la imatge d’aquesta edició i hi ha productes com samarretes, gorres i polseres per aconseguir fons solidaris.

La Covid-19 marca la reformulació de l’activitat solidària i tots els diners que es recullin es destinaran a projectes socials dirigits a les persones que atén Sant Joan de Déu i que pateixen les conseqüències de la pandèmia.

L’any passat, la ‘Magic Line’ es va salvar pels pèls, perquè es va fer just abans del confinament. Hi van participar més de mil equips, amb més de 13.000 persones caminant i es van recaptar gairebé 400.000 euros. Esteve confia que la participació aquest maig serà molt alta. “Es tracta de sortir a passejar -diu- i és una activitat que estem fent molt durant aquesta pandèmia”.

Afegeix un comentari nou