La Confederació premia El Roser, Càritas Girona, Factoria 5 i Sargim

FCVS
Autor/a: 
FCVS
Foto de família a dalt de l'escenari de l'equip de La Confederació i de les entitats premiades. Font: La Confederació
Foto de família a dalt de l'escenari de l'equip de La Confederació i de les entitats premiades. Font: La Confederació
Càritas Diocesana de Girona va ser premiada en la categoria de Governança: Organitzacions saludables. Font: Càritas Girona
Càritas Diocesana de Girona va ser premiada en la categoria de Governança: Organitzacions saludables. Font: Càritas Girona

La Confederació premia El Roser, Càritas Girona, Factoria 5 i Sargim

Autor/a: 
FCVS
FCVS

Resum: 

Guardonades iniciatives destacades en matèria de governança de les organitzacions i de transformació social.

Els setens Premis de La Confederació han reconegut la tasca de la Cooperativa Integral El Roser, Càritas Diocesana de Girona, l'Associació Factoria 5 i la Fundació Sargim. El president de La Confederació, Jordi Roman, destaca la vàlua de les entitats: "El 100% de les nostres entitats tenen dins de la seva missió fer una societat millor. Per tant, aquests premis són el desig de tot un sector, que busquen aquesta transformació".

Els Premis es van entregar el 13 de novembre en un acte al Born Centre de Cultura i Memòria que va aplegar més de cent cinquanta persones. Ha estat la setena edició dels guardons. Roman va recordar que es premien iniciatives del sector que contribueixen significativament a donar valor en matèria de governança de les organitzacions i de transformació social.

S'hi van presentar cinquanta-vuit candidatures, que és una xifra rècord des que es concedeixen els guardons.

La iniciativa guanyadora de la categoria de Governança Democràtica i Participació en la presa de decisions va ser la Cooperativa Integral El Roser. El jurat li va reconèixer la seva aposta de model sociocràctic, basat en la governança i la presa de decisions en el dia a dia dels infants, així com el funcionament de la cooperativa. "Una metodologia innovadora, reproduïble i transferible que ha servit com a exemple per a altres entitats del sector", va remarcar el jurat.

Càritas Diocesana de Girona va ser premiada en la categoria de Governança: Organitzacions saludables, pel compromís amb la innovació organitzativa, "articulant una metodologia orientada al canvi real, que dona resposta a les necessitats socials emergents, garantint alhora el benestar dels seus professionals i fomentant una cohesió interna exemplar". Així és com ho va avaluar el jurat.

La directora de Càritas Girona, Dolors Puigdevall, assenyala que l'entitat treballa per revertir les causes de la pobresa i la justícia social: "Gràcies a la innovació en el funcionament de l'entitat podem continuar avançant a la recerca de treballar amb la màxima eficiència amb un únic objectiu: millorar l'atenció cap als col·lectius amb els quals treballem". A Girona, Caritas té desplegats més d'una cinquantena d'equips.

La tercera premiada de la nit va ser l'Associació Factoría F5, reconeguda per la iniciativa FemCoders F5 a la categoria de Transformació social: Nous productes i serveis. En aquest cas, es va destacar la contribució a la igualtat de gènere i la promoció de la presència de les dones en els sectors tecnològics, així com la seva notable tasca en la reducció de la bretxa digital.

Jovent i persones grans

I la Fundació Sargim va rebre el premi en l'àmbit de Transformació social: Alt impacte en la comunitat. Sargim va ser guardonada per Innova TIC, que, segons el jurat, "demostra un compromís excepcional amb l'empoderament de les comunitats locals, especialment en els grups vulnerables, fomentant un canvi positiu en l'àmbit comunitari". A més, va destacar que incorpora la vinculació dels i les joves amb les persones grans en situació de solitud no volguda, "trencant amb la barrera intergeneracional i donant solució davant d'una necessitat evident".

Es va atorgar dues mencions especials: al Gimnàs Social Sant Pau i a la Fundació Ajuda i Esperança. El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va reconèixer la tasca de les entitats en "la construcció dels drets socials del país", i hi va afegir que aquestes accions tenen a veure "amb la capacitat de ser reivindicatives també en els seus drets".

Afegeix un comentari nou