La Creu Roja engega una campanya per sensibilitzar el jovent davant la Covid-19

Ravalnet
Autor/a: 
Eneida Iturbe
A l'inici de la pandèmia només el 6% dels positius eren joves d'entre 10 i 29 anys. Ara, aquest percentatge ha pujat al 26%. Font: Creu Roja Catalunya
A l'inici de la pandèmia només el 6% dels positius eren joves d'entre 10 i 29 anys. Ara, aquest percentatge ha pujat al 26%. Font: Creu Roja Catalunya
en el marc de la campanya, un miler de joves faran d'informadors/ores de carrer fins al 15 de setembre. Font: Creu Roja Pla d'Urgell
En el marc de la campanya, un miler de joves faran d'informadors/ores de carrer fins al 15 de setembre. Font: Creu Roja Pla d'Urgell

La Creu Roja engega una campanya per sensibilitzar el jovent davant la Covid-19

Autor/a: 
Eneida Iturbe
Ravalnet

Resum: 

Un miler de joves, tant voluntaris/àries com treballadors/ores de l'entitat, recorren els carrers de 38 municipis catalans per informar i conscienciar altres joves sobre la importància de la prevenció.

La mitjana d'edat de les persones que tenen la Covid-19 ha baixat de 53 a 36 durant les últimes setmanes, ja que han incrementat els contagis entre la gent jove. Així, a l'inici de la pandèmia només el 6% dels positius eren joves d'entre 10 i 29 anys, mentre que el mes de juliol ha augmentat fins al 26%.

Davant aquesta situació, el Departament de Presidència del Govern català i la Creu Roja Catalunya han posat en marxa una campanya que pretén conscienciar gairebé 100.000 joves al voltant dels riscos i la prevenció de la Covid-19. La iniciativa consta d'un vessant virtual amb l'etiqueta #CovidSpoiler i d'un altre a peu de carrer: un miler de joves informaran altres joves en l'àmbit de l'oci nocturn.

L'acció s’engega prioritàriament als municipis costaners i pretén disminuir el risc de contagi en l'oci nocturn.

L'objectiu és disminuir el risc de contagi, especialment en les trobades d’oci nocturn formals i informals dels i de les joves durant l’estiu. Els joves sensibilitzadors/ores estaran a peu de carrer, a les zones costaneres i d'oci de 38 municipis catalans, a partir del vespre i fins a la matinada.

Utilitzaran tauletes i telèfons mòbils per mostrar d'una manera fresca i atractiva la informació sobre les mesures de prevenció de la Covid-19. A més, faran diferents dinàmiques per engrescar el jovent a escoltar-los i participar.

Des de la Creu Roja expliquen que l'acció s’engega prioritàriament als municipis costaners on hi ha major afluència de grups d'adolescents i joves, amb una major densitat poblacional i on es concentren espais de major risc vinculats a l'oci nocturn.

#CovidSpoiler, campanya a les xarxes

L'acció de carrer va acompanyada d'una campanya a les xarxes: #CovidSpoiler. La iniciativa simula un 'spoiler' massiu sobre la nova temporada de la Covid-19.

En diversos vídeos mostra situacions quotidianes com un sopar o una festa a la piscina i assenyala com acabaran els i les joves si no prenen les mesures de protecció necessàries: contagiats/des, confinats/des durant 15 dies i contagiant les seves famílies.

Augment notable de voluntariat jove

Molts dels joves que fan d'informadors/ores en la campanya són persones voluntàries. Des de Creu Roja Catalunya han explicat que el voluntariat de menors de 25 anys ha incrementat en un 365% durant la pandèmia. Els voluntaris i voluntàries han fet acompanyament telefònic a gent que viu sola o han repartit menjar i medicaments a persones confinades, entre altres activitats.

De fet, és un fenomen que s'ha donat en diferents franges d'edat, ja que, durant els últims cinc mesos gairebé 4.800 persones s'han afegit a l'entitat, una xifra molt superior a la del mateix període de l'any passat.

Aquesta col·laboració ha estat vital per a la Creu Roja. Abans de la pandèmia, gran part del seu voluntariat eren persones majors de 60 anys. Amb la crisi sanitària, els van demanar que es quedessin a casa, per ser població de risc. Per poder seguir tirant endavant els seus projectes, l'entitat va fer una crida al voluntariat i la resposta va ser immediata. De les gairebé 4.800 persones que s'han sumat a l'equip de voluntaris/àries, un miler són joves menors de 25 anys.

Afegeix un comentari nou