La Mostra de Cinema Espitirual impulsa un espai educatiu en línia

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
 Font: DGAR
Pel·lícula 'El pa de la guerra'. Font: Direcció General d'Afers Religiosos
 Font: DGAR
Pel·lícules incloses en l'Espai educatiu de la 19a Mostra de Cinema Espiritual. Font: Direcció General d'Afers Religiosos
 Font: Pexels
L'Espai educatiu està dirigit a alumnes d'entre 4t i 6è de primària, així com d'ESO i batxillerat. Font: Pexels

La Mostra de Cinema Espitirual impulsa un espai educatiu en línia

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

L’Espai educatiu de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya és un recurs en línia que aposta pels films com a eina pedagògica. Està adreçat al professorat, educadors de lleure i l’alumnat de 4t de primària i fins al batxillerat.

En el marc de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, la Direcció General d’Afers Religiosos ha posat en marxa l’Espai educatiu, una aposta pel cinema com a eina pedagògica. L’objectiu d’aquesta proposta educativa és promoure la reflexió, l’acció i la transformació entre el jovent des de la perspectiva de l’espiritualitat i la cohesió social. La iniciativa, que es tracta d’un recurs en línia, posa a l’abast del professorat i educadors guies didàctiques per treballar les diferents pel·lícules incloses en l’espai.

Totes les pel·lícules escollides permeten treballar contingut curricular de forma amena i atractiva, incloent-hi activitats que generen reflexió i mirada crítica. L'Espai educatiu està dirigit a alumnes d'entre 4t i 6è de primària, així com d'ESO i batxillerat. No obstant això, el treball es pot fer extensible a altres col·lectius, com ara a estudiants dels cicles formatius o a l'educació en el lleure.

La iniciativa té per objectiu contribuir a construir una societat compromesa amb els drets individuals i col·lectius des d’una vessant humanista i espiritual. A més, pretenen acostar a la comunitat educativa la diversitat cultural i religiosa present a les nostres societats i conèixer les bases del diàleg intercultural i interreligiós.

Les pel·lícules incloses dins l’Espai educatius de la Mostra de Cinema Espiritual es poden veure a través de la plataforma FliminCAT. Els films escollits són ‘La història de Marie Heurtin’, ‘De déus i homes’, ‘Ves-te’n i viu’, ‘Déu meu, però què t’hem fet?’, ‘Mustang’, ‘Buda 2: Camí a la Il·luminació’, ‘Una bossa de bales’, ‘Especials’, ‘El pa de la guerra’ i ‘El secret del llibre de Kells’.

A partir del mes d’abril, el butlletí d’Afers religiosos presentarà una pel·lícula i les seves guies didàctiques, una per al professorat o l’equip educador, i una altra per als infants i joves.

L’Espai educatiu de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya forma part del projecte Acció>Cinema, impulsat per Catalunya Film Festival, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Departament de Cultura.

La Mostra de Cinema Espiritual, un esdeveniment anual

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya celebra enguany la seva 19a edició. El projecte posa en valor la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, tot contribuint a afavorir el diàleg interreligió i la cohesió social.

Afegeix un comentari nou