La Festa del Voluntariat torna a Mataró en format de televisió i ràdio

FCVS
Autor/a: 
Marina Sera
La Festa del Voluntariat de Mataró se celebrarà el dia 4 de desembre. Font: Ajuntament de Mataró
La Festa del Voluntariat de Mataró se celebrarà el dia 4 de desembre. Font: Ajuntament de Mataró
L'Ajuntament de Mataró. Font: Wikimedia
La Festa del Voluntariat de Mataró enguany tindrà format virtual.

La Festa del Voluntariat torna a Mataró en format de televisió i ràdio

Autor/a: 
Marina Sera
FCVS

Resum: 

L’acte s'emmarca en l’edició ‘Fem voluntariat amb la força de tothom’, una campanya d’activitats de promoció del voluntariat a Mataró organitzades per l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats.

La Festa del Voluntariat de Mataró, un espai lúdic on persones voluntàries i membres d'entitats comparteixen experiències, se celebrarà el divendres 4 de desembre a les 21 hores amb l'emissió d'un programa de televisió i ràdio a Mataró Audiovisual.

L’activitat tindrà lloc dins de la cinquena edició del 'Fem voluntariat amb la força de tothom' una campanya per promocionar el voluntariat a la ciutat entre el dilluns 16 de novembre i el divendres 11 de desembre. L'esdeveniment té com a objectiu reivindicar la tasca de les persones voluntàries de la ciutat i reconèixer la feina realitzada al llarg de la crisi de la Covid-19.

"La lluita contra la Covid-19 posa de manifest que l'acció comunitària és l'eina que permet resoldre desigualtats i fer de Mataró una ciutat més pròspera", han afirmat des de l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats, servei de referència de l'Ajuntament de Mataró en la relació amb les entitats de la ciutat

Des del consistori han informat que al llarg d'aquest any, el Punt del Voluntariat ha atès 400 persones interessades a realitzar tasques de voluntariat. "Perfils diversos han posat el seu granet de sorra per respondre a les necessitats del moment", han afirmat des del Punt del Voluntariat.

Segons ha explicat l'Ajuntament de Mataró, entre aquestes tasques destaca especialment el suport rebut per repartir menjar, comprar a la farmàcia i fer trucades de suport i acompanyament. "Aquestes persones voluntàries ens ajuden a avançar cap a una societat més justa, equitativa i cohesionada", han assegurat al consistori.

Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, celebrat el 5 de desembre, la campanya també comptarà amb tallers, conferències, xerrades, exposicions i jocs adaptats a la situació de pandèmia amb formats híbrids, presencials i virtuals, i telemàtics. Des de l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats informen que per participar en aquestes activitats cal realitzar la inscripció prèvia al Portal d'Entitats.

La Festa del Voluntariat també emetrà per Mataró Audiovisual les actuacions del cantautor mataroní Joan Lorente i l’espectacle de dansa de l'Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró.

L’esdeveniment compta amb la coordinació del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró i amb la participació de les entitats AECC Catalunya contra el Càncer, Banc dels Aliments, Càritas Interparroquial de Mataró, Centre de Formació i Prevenció, Consorci per a la Normalització Lingüística, Consorci Sanitari del Maresme i les fundacions El Maresme, Hospital, Iluro i Lotus Blau.

Afegeix un comentari nou