La Festa Intercultural de la Dona, un espai segur per deixar-se anar

Ravalnet
Un tatuatge fet durant els tallers de la Festa Intercultural de la Dona del 2021. Font: Diàlegs de Dona
Un tatuatge fet durant els tallers de la Festa Intercultural de la Dona del 2021. Font: Diàlegs de Dona

La Festa Intercultural de la Dona, un espai segur per deixar-se anar

Ravalnet

Resum: 

Diàlegs de Dona torna a organitzar aquesta jornada no mixta amb tallers i espectacles de música i ball.

Torna la Festa Intercultural de la Dona amb tallers de cura i bellesa del cos femení i espectacles de música i ball aquest dimecres 23 d'11 a 13 h. Enguany, després de l'aturada de la pandèmia, se celebrarà en un espai obert, la pista poliesportiva municipal Drassanes, per evitar contagis.

Allà, dones de països com el Marroc, el Pakistan, Bangladesh, l'Índia o el Senegal organitzen les activitats seguint els seus coneixements tradicionals durant aquest esdeveniment de Diàlegs de Dona, que compta amb la col·laboració de RavalDona i Taula Dona Raval, en la qual hi participen una vintena d'entitats.

Es tracta d'un espai no mixte on només les dones són benvingudes i molt curós amb les imatges que se'n difonen."Es fan balls i tallers de bellesa i hi ha dones que, pel que sigui, no volen mirades masculines. Abans, sempre s'explica a les dones que no es poden fer fotos a la festa, només al 'photocall' i sempre que estiguin autoritzades. Altres anys hem tingut problemes amb les parelles", explica Lady Pazmiño, dinamitzadora de la cooperativa Colectic.

Hi participa amb el grup del projecte Wemin, que implementa un model innovador d'integració per a dones migrades i refugiades a través de la informàtica i la cultura local. Un dels seus objectius és la participació en la comunitat i, per això, hi van a fer xarxa i trobar-se amb veïnes i entitats. Participen en els diferents tallers, per exemple, de henna, de maquillatge cultural, de bollywood i flamenco.

"L'últim any va ser molt divertit. Moltes d'elles es van trobar amb amigues d'infància del seu país. S'ho van passar molt bé", comenta.

Afegeix un comentari nou