La Fundació Comtal recapta 10.000€ per infants i joves vulnerables

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
En motiu de la diada de Sant Jordi, aquest any la Fundació Comtal ha recaptat un total de 10.000 € a través de la campanya #UnaRosaUnaOportunitat. Font: Fundació Comtal. Font: Font: Fundació Comtal.
En motiu de la diada de Sant Jordi, aquest any la Fundació Comtal ha recaptat un total de 10.000 € a través de la campanya #UnaRosaUnaOportunitat. Font: Fundació Comtal.
Amb tots els fons recaptats, la fundació ajudarà 300 infants i joves vinculats a l’entitat. Font: Fundació Comtal. Font: Font: Fundació Comtal.
Amb tots els fons recaptats, la fundació ajudarà 300 infants i joves vinculats a l’entitat. Font: Fundació Comtal.

La Fundació Comtal recapta 10.000€ per infants i joves vulnerables

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

Amb la campanya #UnaRosaUnaOportunitat, 31 empreses, escoles i organitzacions solidàries han participat en la iniciativa per la diada de Sant Jordi.

En motiu de la diada de Sant Jordi, aquest any la Fundació Comtal ha recaptat un total de 10.000 € a través de la campanya #UnaRosaUnaOportunitat. Maria José Rubio, responsable de comunicació de la fundació remarca que “l’objectiu de la campanya és recaptar diners per revertir les situacions de vulnerabilitat dels infants i joves que acompanyem, i que puguin fer realitat el seu projecte vital”.

Amb tots els fons recaptats, la fundació ajudarà 300 infants i joves vinculats a l’entitat, com l'Eddy, la Mariami i l'Hanxin del Centre Obert Tria, que han vist la seva situació i la de les seves famílies agreujada arran la pandèmia.

“Amb aquests fons donarem suport econòmic perquè els projectes vinculats a l’atenció directa d’infants, joves i famílies en situació vulnerable, puguin tirar endavant i poder així seguir oferint ajudes econòmiques i de suport emocional a totes les persones beneficiàries dels nostres projectes, especialment aquelles que la pandèmia està deixant enrere”, apunta Rubio.

Degut a les restriccions, la campanya d’aquest any ha hagut d’adaptar-se a la nova situació. “En termes de captació, ens ha afectat moltíssim. Al 2019 vam facturar gairebé el doble que aquest any. Col·laboraven amb molts hotels i restaurants que malauradament han hagut de tancar amb motiu de la crisi. D’altres empreses, han hagut de reduir els seus pressupostos vinculats a fons socials i no han pogut participar-hi aquest any. Igualment hem sumat noves empreses i escoles i d’altres han continuat la seva col·laboració”, assenyala Rubio.

Tot i les circumstancies en les quals s’ha celebrat aquest Sant Jordi, la campanya ha estat tot un èxit gràcies a les 31 empreses, escoles i organitzacions solidàries que han volgut sumar-se i col·laborar. Aquestes ho han fet regalant roses i punts de llibre, o bé enviant una felicitació digital de Sant Jordi entre els seus contactes i entorn proper.

D’entre aquestes donacions Mercabarna va comprar 500 roses solidàries, que va vendre en el seu espai comunitari Benet Corner. En aquest espai, i seguint amb les mesures sanitàries adients, es van oferir al veïnat, entitats i famílies de Ciutat Vella, diferents activitats a l’aire lliure amb el suport del jovent del programa ‘Construeix-te’, de l’Escola de Segona Oportunitat de la Fundació Comtal, encarregats de dinamitzar les diferents activitats.

“El que més m’ha agradat és veure la il·lusió de la gent per celebrar Sant Jordi al carrer de nou, tot i les limitacions i restriccions. Aquest any, la gent ha sortit amb més ganes que mai i han respectat amb cura les mesures sanitàries. Vam poder posar una paradeta de roses solidàries al nostre espai comunitari, i en menys de dues hores vam esgotar totes les roses de la parada”, explica la responsable de comunicació.

”Va ser molt emocionant tornar a viure i celebrar la diada amb veïns, veïnes, famílies i entitats del barri i estem molt agraïdes pel suport i l’acollida de la campanya”, afegeix Rubio.

Fundació Comtal

La Fundació Comtal promou l’educació i la inserció laboral d’infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i que tinguin l’oportunitat d’un futur millor. Durant el darrer curs, l’entitat va atendre a un total de 2.759 persones amb dificultats.

Els seus principis educatius són acollir als infants, adolescents i joves i acompanyar-los en el procés de creixement i l’etapa de formació. També reforcen les capacitats de les persones per fer possible la seva integració social i laboral a través del suport continua i fomenten la participació crítica i activa en la vida social i cultural.

Afegeix un comentari nou