La Fundació Hàbitat3 allotja 700 persones en risc d’exclusió

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Fundació Hàbitat3 allotja 700 persones en risc d’exclusió

Associació per a Joves Teb

Resum: 

En tan sols un any i mig la Fundació Hàbitat3 ha aconseguit ubicar en habitatges de lloguer social un total de 231 famílies que es troben per sota del llindar de pobresa severa.

La Fundació Hàbitat3 ha captat 275 habitatges de propietaris i propietàries particulars o a partir de convenis amb la Generalitat de Catalunya. Els preus de lloguer oscil·len entre els 50 i els 300 euros al mes, amb una mitjana de 154 euros mensuals. Són acordats pels serveis socials o per entitats en funció dels ingressos de les famílies.

El 60% de les famílies allotjades són nuclears i el 43%, monoparentals. D'aquestes últimes, el 84% són de mares. Això contrasta amb la mitjana de Catalunya, que es situa en un 10,5% de llars monoparentals, segons l'IDESCAT.

El parc d’habitatges de lloguer social català és del 2%, en contrats amb el 18% de la mitjana europea.

La dimensió mitjana de les llars del programa és de 3,9 persones, mentre que la dimensió mitjana de les llars catalanes és de 2,6 persones.

La Fundació Hàbitat3 està impulsada per la Taula d’Entitats del Tercer Sector i té com a objectiu principal captar habitatges de lloguer a preus baixos per destinar-los a persones o famílies en risc d'exclusió social. També facilita a les entitats els seus projectes d’atenció residencial.

Afegeix un comentari nou