Àmbit de la notícia
Social

La Fundació SERGI rehabilita habitatges buits per destinar-los a un lloguer social

Entitat redactora
Colectic
Autor/a
Alejandra Sanchez
  • La primera fase del projecte 'ReHabitem' constarà de deu habitatges ubicats a Girona i a la seva conurbació més immediata. Font: Pixabay.
    La primera fase del projecte 'ReHabitem' constarà de deu habitatges ubicats a Girona i a la seva conurbació més immediata. Font: Pixabay. Font: Pixabay

D’aquesta manera, l’entitat gironina pretén contribuir a augmentar l'oferta de lloguer social a la zona.

'ReHabitem', aquest és el nom del darrer projecte de la Fundació SERGI, que busca rehabilitar pisos buits per a destinar-los a un lloguer social. La iniciativa sorgeix de la necessitat de la Fundació, que només podia garantir l'accés a l'habitatge a un 10% de les persones que atenia, però que, alhora, va detectar que als barris hi havia molts habitatges buits i en desús.

De fet, segons dades autonòmiques, a Catalunya només es destinen a lloguer social un 1'5% dels habitatges, una xifra ínfima que fa que moltes famílies hagin de recórrer a les entitats que treballen per garantir el dret a l'habitatge per tal de tenir un sostre.

Amb 'ReHabitem' la Fundació SERGI vol "omplir de vida" els habitatges, amb famílies que necessitin un domicili "a un preu assequible d'acord amb les seves possibilitats" i ho fa adreçant-se a particulars que tinguin una propietat en desús perquè l'han heretada, perquè no tenen diners per tirar endavant les reformes o perquè recelen de posar-la a lloguer.

En aquesta primera fase, el projecte se centrarà en el municipi de Girona i en la seva conurbació més immediata, Salt i Sarrià de Ter.

Garanties tant per les propietàries com per les llogateres

La iniciativa pretén donar totes les garanties possibles a totes les agents implicades en el procés. A canvi de cedir els pisos a la Fundació durant un mínim de sis anys, l'entitat ofereix suport a les propietàries per tirar endavant la reforma, a més de realitzar totes les gestions logístiques i administratives.

Per la seva part, les llogateres no només tenen accés a un lloguer assequible, sinó que també rebem acompanyament professional i se les facilita l'enxarxament social partint de les seves competències i capacitats.

Des de la Fundació SERGI, a més, destaquen els efectes positius que aquest programa pot tenir en els barris, contribuint a reduir la presència d'habitatges en desús i evitant la degradació de la zona.

A més, tot el programa implica diferents entitats relacionades amb l'economia social i solidària, ja que el finançament va a càrrec de la cooperativa de crèdit COOP57 i qui farà les obres serà la Cooperativa Garbet, que es dedica a la inserció laboral i està especialitzada en rehabilitacions.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari