La Generalitat gestionarà els diners recaptats a través de la casella de finalitats socials (IRPF)

Autor/a: 
Comunicació-FCVS

La Generalitat gestionarà els diners recaptats a través de la casella de finalitats socials (IRPF)

Autor/a: 
Comunicació-FCVS

Resum: 

El Conseller de Benestar Social i Família ha explicat en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio que el Tribunal Constitucional ha donat la raó a la Generalitat. "La Generalitat gestionará els diners recaptats a través de la casella de finalitats socials de l'IRPF", afirma Josep Lluís Cleries.

Aquesta sentència, que és "ferma", permetrà que la Generalitat "gestioni, tramiti i atorgui" les subvencions corresponents, encara que la recaptació seguirà sent competència de l'Estat.

Josep Lluís Cleries: "Ara ens arriben 29 milions, però amb les xifres de l'any passat haurien de ser 49"

Segons Cleries, els càlculs de la Generalitat són que els catalans que van marcar aquesta casella en la seva declaració del 2011 van permetre recaptar uns 49 milions d'euros, de manera que el Govern reclamarà a l'Estat aquesta quantitat, que suposa uns 20 milions d'euros més dels que l'Estat va destinar a Catalunya l'any passat per aquest concepte."Ara ens arriben 29 milions, però amb les xifres de l'any passat haurien de ser 49", ha explicat el Conseller.

La Taula del Tercer Sector

La Taula del Tercer Sector mostra la seva satisfacció després que el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries hagi anunciat aquest matí a Catalunya Ràdio, que a partir d'ara la Generalitat podrà gestionar els diners de la casella per a finalitats socials de la declaració de la renda, d'acord amb una sentència recent del Tribunal Constitucional que ha donat la raó parcialment a la Generalitat en relació a un conflicte de competències plantejat l'any 2005 davant de l'alt tribunal pel Govern català.

La Taula del Tercer Sector confirma que tenia coneixement de la sentència, però ha esperat l'anunci del Conseller per fer-ne una valoració. Convé recordar que el traspàs del 0,7% de l'IRPF per a fins socials era una reivindicació històrica de la Taula del Tercer Sector i del Govern català, la qual també havia estat assumida per tots els partits polítics catalans, menys el PP, en els seus respectius programes electorals.

Nota de premsa de La Taula

Sentència del Tribunal Constitucional

Sentència del Tribunal Suprem

Afegeix un comentari nou