La jornada ‘Salut Mental i Jo’ reivindicarà una societat més inclusiva al COMB

FCVS
La periodista Sílvia Cóppulo serà la conductora de l'acte. Font: Wikipedia
La periodista Sílvia Cóppulo serà la conductora de l'acte. Font: Wikipedia
Som Via organitza una jornada per reflexionar sobre salut mental. Font: Som Via
Som Via organitza una jornada per reflexionar sobre salut mental. Font: Som Via
La jornada tindrà lloc al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. Font: Wikipedia
La jornada tindrà lloc al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. Font: Wikipedia

La jornada ‘Salut Mental i Jo’ reivindicarà una societat més inclusiva al COMB

FCVS

Resum: 

Som Via organitza una trobada, que serà conduïda per Sílvia Cóppulo, amb la voluntat de normalitzar i sensibilitzar sobre la malaltia mental.

La primera edició de la jornada ‘Salut Mental i Jo’, organitzada pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) i pel Grup Som Via, arriba amb la voluntat de sensibilitzar sobre la necessitat d’escolta vers les persones que conviuen amb un problema de salut mental. La periodista i comunicadora Sílvia Cóppulo serà la conductora d’un acte que té l’objectiu de normalitzar i aconseguir una societat més justa. El títol triat per a l’esdeveniment, ‘Una mirada protagonista i integradora de la salut mental’, deixa palès aquesta intenció de trencar amb els estereotips.

Cóppulo entrevistarà a tres ponents del Programa Ments Despertes, pertanyent a COMB, i que destaca pel foment de la participació comunitària i la normalització de la malaltia mental. En aquest sentit, els ponents tenen un diagnòstic en salut mental i, per tant, el seu testimoni es compartirà amb totes les persones assistents a l’acte. Amb aquesta taula d’experiències, arrencarà un acte que tot just té la seva hora d’inici a les 9:00 h. Prèviament, hauran donat la benvinguda el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, i els presidents del Grup SOM Via (Jaume Viaplana) i del COMB (Jaume Padrós).

Durant la segona part de la jornada, tindrà lloc la taula rodona ‘Present i futur de la salut mental a Catalunya’, amb la participació de persones expertes en els camps de la psicologia, de la salut mental, de la sanitat i del Tercer Sector. Les entitats socials que hi participaran són l’Associació Encaix, de la mà de Victòria Monell, l’Associació Catalana de Llars de Salut Mental, amb Domènec Domènech, i l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, amb la presència de Núria Carrera.

L’objectiu de la segona part serà construir una mirada integradora sobre l’atenció i el protagonisme que les persones afectades han de tenir, un acte moderat per la coordinadora estratègica del Centre d’Estudis Socials i Sanitaris de la UVic-UCC, Marina Geli. Amb tot, la jornada serà acollida a la seu del mateix COMB el divendres 5 d’octubre de 9 a 14h. Les inscripcions són gratuïtes però cal confirmar assistència.

Què és el Programa Ments Despertes?

És un programa educatiu del Grup Som Via liderat per persones amb problemes de salut mental. Aquest programa està adreçat a centres educatius i escoles de Barcelona ciutat i rodalies, on les persones afectades poden compartir les seves experiències i promoure hàbits de vida saludables i reflexionar sobre certes conductes de risc. La darrera edició va recollir 34 ponències a 1.100 alumnes amb 300 hores de formació als ponents del programa.

Afegeix un comentari nou