La Marató de Donació de Sang a Martorell recull 168 bosses

Ravalnet
La unitat es va instal·lar al Centre Cultural de Martorell Font: Banc de Sang i Teixits
La unitat es va instal·lar al Centre Cultural de Martorell Font: Banc de Sang i Teixits

La Marató de Donació de Sang a Martorell recull 168 bosses

Ravalnet

Resum: 

Aquesta població va acollir el 21 de setembre una de les prop de 60 maratons programades pel Banc de Sang i Teixits. Diverses entitats van amenitzar amb actes lúdics la plaça de les Cultures.

L’Ajuntament de Martorell i la Creu Roja del Baix Llobregat Nord han col·laborat en l’organització de la 'Marató de Donació de Sang' del Banc de Sang i Teixits (BST), que va instal·lar una unitat d'extracció de sang al llarg de tot el dia als baixos del Centre Cultural.

Aquesta acció ha suposat un gran desplegament de professionals. El circuït que han de seguir les persones donants comença amb un qüestionari i amb algunes preguntes formulades per un metge o metgessa. Són aptes totes aquelles persones d’entre 18 i 70 anys que pesin més de 50 quilos i que no tinguin problemes de salut. També ho són les embarassades, les dones que han parit fa menys de sis mesos i les persones que s'hagin fet un tatuatge fa menys de 4 mesos.

Després de respondre el qüestionari es pren la pressió a les persones que siguin aptes i reben una petita punció. Seguidament l’extracció dura entre 5 i 10 minuts. Quan aquesta ha finalitzat s'ha de prendre molt de líquid i menjar alguna cosa per recuperar forces.

Al llarg de tot el dia es van fer activitats a peu de carrer organitzades per les entitats de Martorell, com ara actuacions dels Bastoners de Martorell, de l’escola Espai Dansa i els Gegants de Martorell; una emissió en directe de Ràdio Martorell i el trenet dels Amics del Ferrocarril.

Afegeix un comentari nou