La meitat de les llars de la Zona Nord de Barcelona pateixen vulnerabilitat de drets energètics

Ravalnet
Reunió de la comissió de la CONFAVC que duu a terme el projecte Font: CONFAVC
Reunió de la comissió de la CONFAVC que duu a terme el projecte Font: CONFAVC

La meitat de les llars de la Zona Nord de Barcelona pateixen vulnerabilitat de drets energètics

Ravalnet

Resum: 

Ho ha posat de manifest la iniciativa 'A-porta' de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), que assessora el veïnat sobre pobresa energètica fent visites a domicili.

Dins d'aquest 50% de veïns i veïnes de la Zona Nord de Barcelona que tenen problemes amb la contractació dels serveis energètics, n'hi ha entre un 18% i un 25% que té problemes de pobresa energètica greus, i un 10% que té els subministraments punxats.

Pel que fa a les principals incidències amb els consums energètics detectades, en 213 llars tenen a veure amb la potència, en 112 amb la discriminació horària, en 103 habitatges amb el bo social i en 46 amb la contractació de serveis extra.

La campanya 'A-porta' en aquesta zona de Barcelona s’ha caracteritzat per l’acompanyament de les persones afectades al Punt d’Atenció Energètica (PAE) del districte de Nou Barris quan s’ha considerat necessari. Els i les 'picaportes' del projecte han acompanyat 56 veïns i veïnes al PAE i han recomanat a 317 més anar-hi per a rebre assessorament.

La iniciativa 'A-porta' de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) s’ha estat fent els dos darrers anys als barris de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona, que formen part de la Zona Nord de Barcelona. Les persones que fan les visites domiciliàries són també veïns i veïnes del barri que identifiquen els recursos personals de les persones més vulnerables per poder assessorar-les en qüestions com ara com poder fer front a les factures dels subministraments bàsics o com adoptar hàbits més eficients en els consums energètics. Una onzena de 'picaportes' ha visitat 1.619 llars i ha fet 718 entrevistes.

Altres barris en què també s'ha dut a terme el projecte amb anterioritat són Can Peguera, a Barcelona, i a Campclar, a Tarragona.

Afegeix un comentari nou