La Mercè 2016 aposta per unes festes descentralitzades

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Mercè 2016 aposta per unes festes descentralitzades

FCVS

Resum: 

L’escriptor Javier Pérez Andújar agafa el relleu de l'humorista Andreu Buenafuente i serà l’encarregat de pronunciar el pregó d’inici de festes.

Aquest any la festa de La Mercè vol apostar per unes festes "descentralitzades" i que representin “la Barcelona real". Per aquest motiu, l'alcaldessa, Ada Colau, i el segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, han presentat un programa de festes on hi haurà espais més allunyats del centre, com la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Sant Andreu, on es podran veure propostes relacionades amb les noves tecnologies i on també es faran concerts, o el parc de la Trinitat, que es convertirà en un nou centre neuràlgic del circ i les arts de carrer.

En les seves segones festes de la Mercè com a alcaldessa, Ada Colau ha volgut remarcar l'aspecte descentralitzat de la celebració, que concep com una oportunitat perquè la ciutadania conquereix les places a través de la cultura. A més, aquest 2016 la festa serà més participativa que mai, amb un munt d’activitats pensades per implicar els veïns i els artistes de diverses zones de la ciutat.

Aquest any el pregoner serà l'escriptor Javier Pérez Andújar, nascut a Sant Adrià de Besòs. Pérez Andújar agafarà, així, el relleu de l'humorista Andreu Buenafuente, que l'any passat va ser l'escollit per obrir les festes. L’escriptor ja ha avançat que dedicarà el seu pregó als barris, als llibres, a la cultura popular i a la gent del carrer.

Per altra banda, el cartell de les festes ha estat creat per l'il·lustrador Miguel Gallardo, format a l'Escola Massana i premiat pel còmic María y yo, i que va participar en el Movimiento de Liberación Gráfica, un grup d'il·lustradors que van donar suport a la candidatura d'Ada Colau a Barcelona el 2015. En el cartell es pot veure a una dona amb els llavis vermells i els ulls tancats de la qual destaca, sobretot, una immensa cabellera morena sobre la qual estan escrites les festes i les seves dates. L’autor ha explicat que "volia recuperar la tradició del cartellisme, fer un cartell molt popular, que fos una persona, que també és Barcelona ".

Associa’t a la festa

La Mercè també és una gran oportunitat per donar visibilitat al moviment associatiu de la ciutat. "Associa’t a la festa" vol esdevenir un punt de trobada de les associacions a la plaça de Catalunya durant les Festes de la Mercè per fer visible aquesta enorme vitalitat que té la ciutat mitjançant diverses activitats adreçades a tots els públics, proposades i autogestionades per diverses entitats i col·lectius. Les activitats s’adaptaran al marc festiu del cap de setmana, i per això es prioritzaran aquelles propostes d’activitats (tallers, jocs, actuacions, gimcanes, accions d’animació, etc.) que tinguin un caràcter el més lúdic, festiu i participatiu possible.

Podeu consultar el programa en el següent enllaç.

Ciutat convidada

La Mercè 2016 tindrà accent francès, ja que París en serà la ciutat convidada. Colau ha explicat que, un mes després dels atemptats a París de novembre, va tenir l'oportunitat d'anar-hi per participar en una cimera sobre el medi ambient i allà, va veure clar que "una de les poques formes que hi ha de mostrar la nostra solidaritat, és convidar París a les nostres festes".

Un programa interactiu

A més de la tradicional cursa de la Mercè, el piromusical i els espectacles de la cultura popular, el segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que en aquesta Mercè hi haurà una aposta per "l'internet del futur" mitjançant la proposta CreatiFI, un programa que permetrà als ciutadans participar activament d'una acció artística conjunta des de diferents punts de la ciutat gràcies a la tecnologia.

Afegeix un comentari nou