La PAHC alerta de l'imminent desnonament d'un bloc de Manresa que pot deixar 41 persones al carrer

Ravalnet
Vista general del bloc ocupat. Font: Google maps
Vista general del bloc ocupat.

La PAHC alerta de l'imminent desnonament d'un bloc de Manresa que pot deixar 41 persones al carrer

Ravalnet

Resum: 

L'Audiència de Barcelona obligar els veïns i veïnes a abandonar l'edifici i els imposa una multa per un valor total de 9.000 euros.

La PAHC alerta que el Bloc Bages 7 situat a Manresa està en perill de desnonament i que un total de 41 persones de 17 unitats familiars, 15 de les quals són menors, podrien quedar-se al carrer de forma imminent. La plataforma ha fet pública així la sentència de l'Audiència de Barcelona que obliga els veïns i veïnes a abandonar casa seva abans de 10 dies i que els imposa una multa per un valor total de 9.000 euros.

Després de guanyar el judici als jutjats de Manresa, l'audiència provincial ha pres la decisió d'ordenar el desnonament de l'edifici ocupat per la PAHC fa tres anys perquè es pogués utilitzar per a funcions socials. A més de les persones que hi viuen, als baixos hi ha l’escola de joves Al Qwa, l’Espai de Defensa Legal, l’escola d’alfabetització de dones Soror i un espai de l’Escola Popular de Manresa.

La sentència "posa en perill la vida de 41 persones, en ple estat d’alarma i en una crisi social diríssima", diu la plataforma en un comunicat. Per tal que passi a mans públiques demana a l'Ajuntament de de Manresa i a la Generalitat que negociï amb la propietat i comenci un procés d’expropiació per tal de garantir el dret a l’habitatge i ampliar el parc públic d’habitatge de la ciutat. Des de la plataforma, puntualitzen que s'ha intentat negociar amb la propietat, la immobiliària Nargam, sense èxit.

A més, fan una crida a la mobilització de la gent solidària i a "les organitzacions que defensen que l'habitatge no pot ser una mercaderia". “Nosaltres activem des d’ara mateix totes les vies possibles de resistència, tenim clar que no deixarem que les nostres companyes perdin casa seva”, clouen.

Afegeix un comentari nou