La Plataforma Fruita amb Justícia Social denuncia salaris per sota de conveni

Colectic
Temporers collint hortalisses. Font:  Paco Nieto (Pixabay)
Temporers collint hortalisses. Font: Paco Nieto (Pixabay)

La Plataforma Fruita amb Justícia Social denuncia salaris per sota de conveni

Colectic

Resum: 

Afirmen que, a més, no ofereixen allotjament al personal empadronat a més de 75 km.

La Plataforma Fruita amb Justícia Social ha denunciat a la Inspecció de Treball que hi ha empresaris agrícoles que contracten persones allotjades al pavelló de la Fira de Lleida, o que dormen al carrer o en vehicles per falta de places, per salaris per sota de l'establert al conveni.

En una gravació, es pot sentir com un empresari reclutador ofereix a un temporer 5,50 euros l’hora, quan el conveni marca 7,43 euros bruts l’hora. Davant les queixes del temporer, l'empresari afirma que paga el salari mínim estatal, una afirmació de la plataforma assegura que és falsa perquè si fos així haurien de pagar 7,28 euros l’hora.

A més, denuncien que no ofereixen allotjament al personal empadronat a més de 75 km, ni desplaçament per acudir a les finques, en aquest cas situades a més de 15 km del pavelló.

La plataforma afirma haver recollit diversos testimonis que apunten que podria ser una pràctica generalitzada. Per això, demanen a les administracions que denunciïn i actuïn contra l'empresariat agrícola, que ha negat les acusacions, i reclamen que es comprometin a defensar els drets dels treballadors temporers.

Afegeix un comentari nou