La pobresa i les desigualtats socials tornen a créixer a Catalunya
Comparteix
L’informe INSOCAT destaca que el 23,8 de la població està en risc de pobresa i exclusió social.
Més pobresa i més desigualtats. Aquestes són les conclusions del desè informe INSOCAT presentat per ECAS, una investigació amb dades de diverses fonts oficials i anàlisis qualitatius de professionals d’entitat socials que treballen amb col·lectius vulnerables. En total, el 23,8% de la població està en risc de pobresa i exclusió, xifra que es dispara fins al 47,7% entre la població estrangera. Després d’haver disminuït entre 2014 i 2016, les desigualtats tornen a créixer a Catalunya.
Sota el títol ‘Treball precari, habitatge privatiu i manca d’inversió’, l’informe mostra que la despesa conjunta en inversió social es va reduir fins a 4.000 milions d’euros fins al 2014, dels quals encara falten 2.200 milions per recuperar els nivells previs a la crisi. “Estem tornant a fer polítiques de protecció. Amb la crisi els drets socials s’han afeblit”, ha afirmat la vocal de pobresa d’ECAS, Teresa Crespo.
En l’àmbit laboral, el 87% dels contractes que se signen cada any són temporals i la taxa de pobresa dels treballadors i treballadores és del 12,2%. Pel que fa a l’habitatge, un terç de les persones que viuen en pisos de lloguer estan en risc de pobresa (33%), respecte al 15% dels qui ho fan en pisos de propietat. Paral·lelament, el preu del lloguer no ha parat de créixer en els darrers 15 anys, en concret un 48%, i actualment el 64,8% dels desnonaments són per impagament del lloguer.
Més informació a INSOCAT núm. 10.
Afegeix un nou comentari