La Taula considera il·lògiques les retallades del RMI en el moment de crisi actual

Autor/a: 
FCVS/comunicacio
 Font:
Font:

La Taula considera il·lògiques les retallades del RMI en el moment de crisi actual

Autor/a: 
FCVS/comunicacio

Resum: 

La taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya troba inadequades les retallades de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) després de conèixer els pressupostos de la Generalitat pel 2012 i en demana una reforma.

Un cop fetes públiques les xifres sobre l’RMI, la Conselleria d’Empresa i Ocupació dona per completada la revisió de la prestació que va començar a l’agost, i que ha deixat sense ajut a un total de 4.521 persones de les 24.765 comptabilitzats el 31 de desembre del 2011. Tenint en compte que els pressupostos de la Generalitat per aquest any 2012 pretenen que el número de preceptors baixi fins els 18.000, significa que 11.286 persones hauran perdut la prestació des del 2010, i això sense tenir en compte les noves sol·licituds.

D’altra banda, i en relació a les xifres publicades, la Taula del Tercer Sector considera que aquestes demostren que el nivell de frau en l’IRM és molt baix, i que la major part de les baixes s’han produït pels nous criteris restrictius aprovats a finals d’agost. La Taula creu que no és lògica una retallada tan severa en un moment com l’actual d’increment dramàtic de les necessitats socials.

La Taula del Tercer Sector lamenta les mesures preses pel govern de restringir l’accés a l’RMI per estalviar diners, sense abordar la reforma en profunditat acordada i reclamada per tots els grups parlamentaris des de fa anys.

Per aquests motius la Taula demana que es reconsideri aquesta decisió i que la reforma de l’RMI esdevingui un dels objectius prioritaris del Govern per aquest any 2012.

+info: www.tercersector.cat

Afegeix un comentari nou