Lafede.cat posa en marxa un taller per reflexionar sobre masculinitats

Colectic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Els assistents al taller van poder reflexionar sobre privilegis i opressions. Font: Lafede.cat. Font: Lafede.cat
Els assistents al taller van poder reflexionar sobre privilegis i opressions. Font: Lafede.cat.

Lafede.cat posa en marxa un taller per reflexionar sobre masculinitats

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic

Resum: 

La iniciativa, que pretén repensar la relació que tenen els homes amb els feminismes, està dinamitzada per El Taller - Masculinitats diverses i perspectiva de gènere.

L'auge dels feminismes en els darrers anys és més que evident en la nostra societat i sembla que, a poc a poc, va arribant també al món associatiu.

Coincidint amb totes les reivindicacions i iniciatives feministes d'aquest mes de març, Lafede.cat ha posat en marxa un taller perquè els homes que formen part de les seves 124 organitzacions, puguin revisar els seus privilegis i reflexionar sobre com situar-se amb relació als feminismes.

El primer taller, realitzat aquesta mateixa setmana, es va centrar en el concepte de masculinitats alternatives a través de l'anàlisi del rang i el privilegi. Un cop feta aquesta anàlisi inicial, els assistents al taller van participar en una dinàmica per "identificar col·lectivament els reptes i les dificultats que es troben els homes per implicar-se activament en àrees relacionades amb les cures, la igualtat, les violències o el feminisme", tal com explica la tècnica de l'Eix de Feminismes de LaFede.cat, Isabelle Torallas.

"Volíem interpel·lar als homes, sense assenyalar-los. Fan falta moltes mans per enfrontar els desafiaments actuals!"

La resposta dels participants d'aquest primer taller "ha estat molt bona", segons comenta Torallas, i, de fet, la majoria volen donar continuïtat a la proposta.

Des de Lafede.cat es mostren molt satisfetes, no només per la bona acollida del taller, sinó per la gran quantitat d'interessats, ja que, segons asseguren, és imprescindible que les entitats tinguin "la valentia de replantejar-sequi són, què fan, i també quin paper tenen en les lluites feministes".

Aquests tallers per a homes formen part del procés de transformació en clau feminista que Lafede.cat va començar fa gairebé sis anys i que ha comptat amb altres iniciatives, com ara el programa Sembrant Cures, una proposta per introduir l'ètica de la cura a cultura organitzativa de la federació, o el Protocol d'Abordatge de les Violències Sexuals.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou