Les 15 reivindicacions de Novembre Feminista

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
En el context del Dia Internacional de la No Violència contra les dones i les nenes, Novembre Feminista ha creat aquest manifest. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash
En el context del Dia Internacional de la No Violència contra les dones i les nenes, Novembre Feminista ha creat aquest manifest en defensa dels drets de la dona. Font: Unsplash.
El sistema no és capaç de valorar el risc en què poden estar les criatures quan la justícia imposa els drets d’un pare maltractador. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash
El sistema no és capaç de valorar el risc en què poden estar les criatures quan la justícia imposa els drets d’un pare maltractador. Font: Unsplash.
Es manifesta el dret a comportar-se com vulguin, sentint-se lliures, sense que això justifiqui cap violència. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash
Es manifesta el dret a comportar-se com vulguin, sentint-se lliures, sense que això justifiqui cap violència. Font: Unsplash.
S'exigeix l’absolut respecte i tots els drets a tota persona amb identitat sexual i de gènere desident. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash
S'exigeix l’absolut respecte i tots els drets a tota persona amb identitat sexual i de gènere desident. Font: Unsplash.

Les 15 reivindicacions de Novembre Feminista

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Una de les reivindicacions de Novembre Feminista és el dret a decidir lliurement sobre el seu cos, per gaudir i relacionar-se amb qui vulguin.

Durant segles, el patriarcat ha fet creure que les violències masclistes eren el càstig que les dones mereixien per no ser submises, per vestir com volien o per tallar una relació que rebutjaven.

Han patit violència física, verbal i psicològica. El patriarcat les ha fet sentir culpables i avergonyides per ser violentades i han callat per por, per supervivència i per no exposar-se a unes conseqüències que durant molt anys han acabat en la mort.

Però a dia d’avui, cada cop més dones, fortes i unides, decideixen no callar totes aquestes desigualtats i injustícies.

Ara és el moment en que totes aquestes dones verbalitzen tot allò que s’han callat al llarg de molt temps. Ara s’han alçat ben fort i juntes han creat un manifest per assenyalar les violències que han patit a la seva pell i així trencar amb un patriarcat que les ha volgut submises i en silenci.

Ara més que mai, totes les dones han decidit no callar i Novembre Feminista ha recollit en un manifest tot allò que durant molt temps ha quedat en silenci:


1. Juntes hem decidit no callar: quan dins d’una aula les noies han pres la paraula i han destapat nombroses situacions d’assetjament, deixant els nois al descobert.

2. Juntes hem decidit no callar: i manifestar que tenim dret a comportar-nos com vulguem, a sentir-nos lliures, sense que això justifiqui cap violència.

3. Juntes hem decidit no callar: i sortir totes juntes al carrer, per denunciar que la justícia existent és profundament patriarcal i masclista.

4. Juntes hem decidit no callar: quan dones, lesbianes i transsexuals, són assetjades o increpades en públic, ja siguin joves, grans, migrades o amb diversitat funcional.

5. Juntes hem decidit no callar: i posar en qüestió el concepte de consentiment en les relacions esporàdiques i de parella. Perquè estar en parella no significa que hi hagi consentiment. I haver flirtejat o haver-se enrotllat la setmana passada no vol dir que hi hagi consentiment per establir cap tipus de relació forçada. Només sí es sí.

6. Juntes hem decidit no callar: Exigim l’absolut respecte i tots els drets de tota persona amb identitat sexual i de gènere desident.

7. Juntes hem decidit no callar: les violències que les persones que exerceixen el treball sexual i la prostitució reben dia rere dia, així com el respecte pels seus drets.

8. Juntes hem decidit no callar: perdent la por a parlar de la violació. Podem parlar, la podem explicar i podem sobreviure. De cap manera la por a la violació pot limitar els nostres moviments i els nostres drets.

9. Juntes hem decidit no callar: i sortir al carrer davant la injustícia d’un sistema que protegeix la pàtria potestat per sobre de tot. Un sistema que no és capaç de valorar el risc en què poden estar les criatures quan la justícia imposa els suposats drets d’un pare maltractador.

10. Juntes hem decidit no callar: i dir ben clar 'Tolerància Zero', enfront l’assetjament sexual i per raó de sexe i / o procedència dins els llocs de treball. Lluitar contra la bretxa salarial, que no deixa de ser una altra de les violències que pateixen les dones pel sol fet de ser dones.

11. Juntes hem decidit no callar: denunciant la violència institucional exercida contra les dones que es troben en situació de vulnerabilitat, provocada per una situació de treballs precaris i atur, desnonaments, i pobresa energètica.

12. Juntes hem decidit no callar: denunciant la repressió contra el moviment feminista per part d’algunes institucions com la Generalitat de Catalunya i l’Estat Espanyol que estan sancionant les mobilitzacions de la vaga feminista del passat 8 de març.

13. Juntes hem decidit no callar: perquè s’eliminin les traves existents per a les dones que estan en situació irregular administrativa, a causa de la Llei d’Estrangeria, per tal que puguin accedir a les mesures d’atenció integral i protecció efectiva en situacions de violències masclistes.

14. Juntes hem decidit no callar: davant de qualsevol violència institucional. Les feministes volem manifestar el nostre compromís en la defensa de la democràcia i les llibertats al nostre país, el nostre rebuig a la judicialització de les formes pacífiques de protesta social i reivindicació política.

15. Juntes hem decidit no callar: per decidir lliurement sobre el nostre cos, gaudir i relacionar-nos amb qui vulguem. Defensar el dret de totes les dones sense excepció, per decidir lliurement si volem ser mares o no i tenir el dret a l’avortament lliure i gratuït.

Afegeix un comentari nou