Les entitats presenten les seves preocupacions sobre els ingressos públics per disminuir les desigualtats socials

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Pau Ricart
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les entitats presenten les seves preocupacions sobre els ingressos públics per disminuir les desigualtats socials

Autor/a: 
Pau Ricart
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La Plataforma Pobresa Zero-Justícia Global han presentat el manifest “12 fronts, 12 mesos després: les desigualtats augmenten”.

En motiu del Dia Internacional per a l’eradicació de la Pobresa (17 d’octubre) la Plataforma Pobresa Zero-Justícia Global va presentar a Carme Forcadell el seu manifest i les seves preocupacions sobre la lentitud del compliment de les resolucions aprovades al ple d’emergència social celebrat al Parlament.

Els últims 12 mesos "els avenços han estat escassos, tímids i del tot insuficients" en matèria social.

Al manifest es reivindiquen accions urgents, i es demana una major inversió social mitjançant un increment dels ingressos públics. També es demana un enfocament inclusiu i garant de la igualtat d’oportunitats que permeti a totes les persones residents a Catalunya esdevinguin ciutadans i ciutadanes de ple dret.

El Manifest 2016 reclama combatre la precarietat laboral, augmentar la inversió en educació, garantir ingressos mínims i reconèixer la igualtat de drets i oportunitats de tota la població sense discriminació d’origen.

Al següent enllaç es pot consultar el manifest “12 fronts, 12 mesos després: les desigualtats augmenten” on es detallen les 41 mesures recollides en els 12 fronts de lluita, en base a la diagnosi elaborada amb experts i professionals de les administracions i de les entitats socials com ara establir un salari mínim català de 1.000 euros i combatre la precarietat laboral; regular els preus de l’habitatge de lloguer; augmentar la progressivitat del tram autonòmic de l’IRPF; i garantir l’empadronament i el dret a vot a tota persona resident a Catalunya. Aquestes demandes seran les que s’exigiran el proper dia 21 d’octubre a la Comissió de Seguiment de la Resolució 17/XI del Parlament de Catalunya sobre la situació d'emergència social.

Pobresa Zero – Justícia Global agrupa més de 3.200 organitzacions de l'àmbit de l'acció social, la cooperació, la pau i els drets humans a Catalunya. Més informació a http://pobresazero.wordpress.com/ i a la página de Facebook: PobresaZeroCat

Afegeix un comentari nou