Àmbit de la notícia
Social

L’estat de la discapacitat intel·lectual a Catalunya

Autor/a
Alejandra Sanchez
D'esquerra a dreta, Víctor Galmés, director de Dincat; José Carlos Eiriz, president de Dincat, i Laura Masferrer, directora gerent de Granés Fundació, durant la presentació de l'informe. Font: Dincat.
D'esquerra a dreta, Víctor Galmés, director de Dincat; José Carlos Eiriz, president de Dincat, i Laura Masferrer, directora gerent de Granés Fundació, durant la presentació de l'informe. Font: Dincat.

Dincat i Granés Fundació publiquen el ‘Segon informe de la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya’ amb la voluntat d’identificar els grans reptes del sector.

La Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual (Dincat), representant del sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID), i Granés Fundació han publicat el ‘Segon informe de la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya’, un estudi que veu la llum dos anys després de la publicació del primer informe, i que  neix amb la voluntat de comptar amb una perspectiva evolutiva i comparada amb relació a la realitat que afronta el col·lectiu.

Actualment, i segons constata l’informe, una de cada cent persones a Catalunya té discapacitat intel·lectual, sent aquesta la tipologia de discapacitat que més creix, augmentant en gairebé un 30% durant els darrers cinc anys. 

L’informe, impulsat pel LabDincat, l’espai de recerca i coneixement del sector, recopila les principals dades disponibles avui sobre elles a Catalunya, a més de recollir principals demandes i incorporar reflexions i opinions d’acadèmiques, professionals i familiars.

L’informe es va presentar davant de més de cent professionals i representants d’institucions del sector en un acte obert al Col·legi de Periodistes de Catalunya i que va comptar amb les intervencions del president de Dincat, José Carlos Eiriz, la directora de Granés Fundació, Laura Masferrer, l’autora de l’informe, María Sánchez, i la nova consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari