Lisboa serà la Capital Europea del Voluntariat 2015

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Lisboa serà la Capital Europea del Voluntariat 2015

Resum: 

La nova capitalitat es va designar durant els actes de celebració del Dia del Voluntariat.

Durant l’acte, que es va realitzar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, també es va lliurar el Premi Voluntariat 2014 a la Fundació Gresol - Projecte Home per la gran tasca que desenvolupen en l'atenció de persones drogodependents.

En la seva XXIa edició, el Premi Voluntariat 2014 ha valorat la transparència i la rendició de comptes de les entitats. El guardó premia amb 10.000 € a Projecte Home per tal de portar a terme un programa basat en la millora de l’atenció al voluntariat i en mesures que garanteixin la transparència de l’entitat. D’aquesta manera, a partir del 2015 es desenvoluparan diverses accions destinades a fomentar la participació, atendre les necessitats dels voluntaris i millorar la seva identificació amb l’entitat.

La Capital Europea del Voluntariat 2014 que durant tot l'any ha ostentat la ciutat de Barcelona es va tancar amb l’estrena d’un mapping dedicat al voluntariat i que es va projectar a la façana de l’Ajuntament. Sota el lema “Sóc voluntari, batego en cada acció. Sóc voluntari, batego pel món” l’espectacle audiovisual va sensibilitzar el públic del valor del voluntariat i en va lloar la tasca desinteressada.

Ara el relleu de la capitalitat passa a la ciutat de Lisboa que competia amb Nàpols i Basilea. La presidenta del Centre Europeu del Voluntariat, Eva Hambach va destacar l'immens valor del voluntariat de les tres ciutats i les dificultats que havíen tingut per acabar-se decantant per la capital portuguesa.

Consulteu la galeria d'imatges de l'acte

Afegeix un comentari nou