Mercè Generó: “L’objectiu d’Osonament és que la persona pugui recuperar el seu projecte de vida”

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a: 
Miriam Bantulà, Maria Bombardó i Paula Gil.
Imatge de pacients d'Osonament Font: Osonament
Pacients del servei de residència d'Osonament. Font: Osonament

Mercè Generó: “L’objectiu d’Osonament és que la persona pugui recuperar el seu projecte de vida”

Autor/a: 
Miriam Bantulà, Maria Bombardó i Paula Gil.
Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Osonament és una entitat social que a través de serveis públics atén a persones d’Osona amb problemes de salut mental i addiccions.

Judith Martínez, psicòloga i responsable de l'àrea de rehabilitació comunitària d'Osonament, ens ha explicat que des de l'entitat treballen al voltant del "model centrat en la persona" oferint les ajudes de recuperació i inserció segons les necessitats d'aquesta per tal que el o la pacient "pugui recuperar el seu projecte de vida".

Els 96 professionals que treballen a l'entitat pacten amb el o la pacient els programes de rehabilitació, els serveis de reinserció laboral, els habitatges o pisos tutelats, les teràpies o les activitats que més els beneficiaran o motivaran.

Mercè Generó, gerent d'Osonament, ha manifestat tot i la gran oferta de serveis, la seva preocupació per la manca de programes per atendre als i les pacients més joves. Segons declara, és primordial l'ajuda a aquest col·lectiu i denuncia la "falta de finançament i polítiques que acompanyin a la persona jove en els seus processos de recuperació i inserció".

Així i tot, Generó assegura que atenen a totes aquelles persones que ho necessiten "però no de la manera que voldríem i ens agradaria".

L'Adrià, usuari d'Osonament, comparteix amb nosaltres la seva experiència a l'entitat i explica que gràcies als programes d'Osonament ha pogut recuperar una rutina i descobrir que és el que més el motiva. D'altra banda, la Sílvia també comparteix les seves vivències i detalla que el seu principal benefici ha estat "treballar l'autoestima de fora cap a nosaltres" gràcies a la lluita de l'entitat per sensibilitzar a la comunitat amb la salut mental i les addiccions.

Afegeix un comentari nou