"Mai caminareu sols", una campanya per promoure el voluntariat per ajudar la gent gran

FCVS
Autor/a: 
Alba Pueyo
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

"Mai caminareu sols", una campanya per promoure el voluntariat per ajudar la gent gran

Autor/a: 
Alba Pueyo
FCVS

Resum: 

Es tracta d'una iniciativa de la Creu Roja i la Diputació de Barcelona per sensibilitzar sobre els drets i les necessitats de la gent gran.

La Creu Roja i la Diputació de Barcelona han llançat la campanya "Mai caminareu sols" per tal de sensibilitzar sobre els drets i les necessitats de la gent gran, així com per promoure que la ciutadania faci voluntariat destinat a ajudar aquest col·lectiu.

Alguns dels aspectes en què es vol posar èmfasi és en combatre la soledat no volguda, relacionada amb la manca de contacte i vincles amb altres persones. També es vol donar importància al fet de poder donar suport en la promoció de l'autonomia i independència per a la realització de les activitats diàries i la necessitat de vetllar per tenir hàbits saludables. Tots aquests aspectes són molt rellevants de cara a tenir un envelliment satisfactori, autònom i participatiu.

La campanya es difondrà mitjançant un espai web específic, amb l'etiqueta #MaiCaminareuSols a les xarxes socials de Twitter i Facebook. També des dels canals digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Catalunya Ràdio, la Creu Roja i la Diputació de Barcelona. A l'hora de promoure la iniciativa també s'emetrà el vídeo de la campanya per totes aquestes eines 2.0.

Institucions unides per sensibilitzar sobre la problemàtica de la soledat de la gent gran

D'altra banda, la iniciativa també servirà per donar a conèixer les accions que la Creu Roja i la Diputació de Barcelona impulsen conjuntament en favor de la gent gran, amb el suport del voluntariat al món local. L'objectiu d'ambdues institucions són acabar amb la soledat de la gent gran, organitzar activitats que motivin l'envelliment actiu, afavorir la participació de les persones grans en espais comunitaris, detectar situacions de vulnerabilitat i donar suport a les seves llars.

Afegeix un comentari nou