Manifest perquè la crisi no la paguin els més desafavorits

 Font:
Font:

Manifest perquè la crisi no la paguin els més desafavorits

Resum: 

La Coordinadora d’ONG pel desenvolupament humà han elaborat un manifest, que es pot signar de manera on-line, per tal de reclamar que les mesures contra la crisi econòmica no perjudiqui –encara més- la població més desafavorida.

Des de la coordinadora remarquen que “és inadminissible i èticament reprovable que les mesures per lluitar contra la crisi financera es dirigeixin en contra del Desevolupament Humà i dels Objectius del Mil·leni”.

A més, el manifest recorda que “l’ajuda ofical al desenvolupament no és un luxe per a temps de bonança, ni una almoina per quan les arques estan plenes sinó una necessitat vital per a milions de persones, un imperatiu ètic i moral que respon a criteris de justícia i una obligació i un compromís signat pels poders públics”.

El manifest fa una crida als líders polítics i de govern de les administracions i institucions públiques perquè:

  1. Impulsin mesures de lluita contra la crisi que s’adrecin prioritàriament cap als responsables i causants d’aquesta mitjançant la creació d'una taxa a les transaccions financeres, mesures fiscals que recaiguin sobre qui més té, i retallades que no vagin contra la despesa social i l'economia productiva. .
  2. Reiterin el seu compromís amb la lluita contra la pobresa, amb el Desenvolupament Humà i amb els Objectius del Mil·lenni, mantenint els seus compromisos d'Ajuda Oficial al Desenvolupament tant en l’àmbit estatal com a les administracions autonòmiques i locals en les quals la participació i vinculació de la societat civil amb la cooperació al desenvolupament és encara més propera i directa.
  3. I als nostres governants i polítics -en l'estat, comunitats autònomes i ajuntaments- que han anunciat retalls en aquest sentit, els demanem que prenguin consciència dels seus actes. I de les seves conseqüències. I rectifiquin.

El manifest es pot signar de manera on-line a través d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou